Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jiná tvář, stejný muž?

    23.2.2013, Markéta Vocetková

    Muži přicházejí, muži také odcházejí. Ovšem je každý z nich jiný? Nebo si vybíráme jednoho muže v jiném obleku? Není novinkou, že nás přitahuje stejný typ mužů. Možná je na čase přemýšlet nad tímm jinak.

    Jiná tvář, stejný muž?

    Představila jsem nejlepší kamarádce svého nového přítele. Chvíli na mě zaraženě zírala a hned poté, co si má drahá polovička odskočila na toalety, na mě vyštěkla: „Zbláznila ses? Vždyť to je druhý Viktor!“ Viktor byl můj bývalý přítel. „Cože? To není pravda! Nebo ano?“ Jakmile přišel z toalet, zjistila jsem, že má opravdu stejné ďolíčky ve tvářích, dost podobně jako Viktor si neustále otravně kouše ret a navíc je temperamentní. Asi je to tak, jsou si nesmírně podobní.

    Přemýšlet také hlavou, nejen sdrcem

    Jak je možné, že si vybíráme stále stejný typ mužů? Už jako malé dívky jsme si vysnily svého prince na bílém koni. Přesně tak by měl vypadat a jen těžko s tím můžeme bojovat. Když se nad tím zamyslíte, dává to smysl. Jestliže se nám vždy líbily sebevědomí muži v obleku, těžko nás najednou začne přitahovat mladý stydlivý chlapec v teplácích. Je to jako s džusy. Když si v obchodě máte vzít džus, proč byste si braly jahodový, když milujete pomerančový.

    Mnoho žen nastavuje laťku moc vysoko: musí umět alespoň trochu vařit, měl by vydělávat více peněz než já, měl by chodit cvičit, měli bychom mít společné koníčky, měl by mít rád sex přesně tak, jak ho mám ráda já, mohli bychom tu být donekonečna. Samy si ale řekněme, zda bychom toho tolik také najednou zvládaly. Vždy jsem měla štěstí na muže. Měla jsem věrné, hodné chlapy, kteří se nebáli budoucnosti. Má kamarádka Veronika to měla přesně naopak. Přitahovala takové muže, kteří ji chtěli jen na jednu noc (prostě a jednoduše pro ně neznamenala více, než kus masa). Veronika vyřízená po šestém nepovedeném vztahu, začala chápat, že by měla začít hledat chyby u sebe.

    Jednoho dne si sama řekla, že je potřeba s tím něco dělat. Jenže to není tak lehké, jak od začátku čekala. Od základů se změnit a pracovat na sobě, stojí hodně úsilí. V opravdu krajních situacích se dá využít odborné pomoci. Většina žen to po chvíli vzdá, což je ale velká škoda, protože jejich život by mohl být bez těch nezodpovědných, nudných a necitlivých mužů mnohem hezčí. Má kamarádka to nevzdala, začala cvičit, stala se sebevědomější, změnila outfit a už dva roky bydlí s hodným přítelem.

    A co z toho plyne? Měly bychom se zamyslet, zda je opravdu chyba pouze v mužích. Možná je i naší vinou, že hodné muže odmítáme a hledáme si ty špatné. Brát vztahy s rozumem, neuvažovat pouze srdcem.

    Přečtěte si také: