Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vztah na dálku

    12.1.2013, Kateřina Ondíková

    Udržujeme různé druhy vztahů. Kamarádské, rodinné, formální i neformální a ty nejzapeklitější ze všech - milostné. Každý z nás má právo nakládat se svým životem po svém. Můžeme si najít řešení jen sami pro sebe, které nám sedne na míru. Vztah se odjakživa týkal dvou lidí, a proto musíme respektovat i přání na opačné straně, tudíž přání našeho protějšku. Pokud jeden bude chtít jít do vztahu na dálku a druhý nikoli, příliš toho nesvedeme.

    Je velký rozdíl vztah plánovat od začátku na dálku, nebo ho do stavu dělících stovky, tisíce kilometrů, přetransformovat. Pokud jste zvyklí žít odděleně od začátku, nepřijde vám to nijak zvláštní. Poradíte si s občasným stýskáním, slzami před spaním. Jestliže jste byla zvyklá na svou polovičku po svém boku a nyní ji vídáte přes kameru skypu, místo polibku před spaním slýcháte jen zapípání textové zprávy a ve vaší koupelně se bojí osamoceně jen váš zubní kartáček, pak máte zaděláno na problém. Je krásné a sexy se těšit na toho druhého, ale co když po pár měsících budete cítit jen vztek místo těšen? Vztek nad tím, že na pohotovost jste se musela doplahočit sama, na rozbitý kohoutek musela volat instalatéra a zavirovaný počítat odnést do servisu?

    Usínat sama

    Ano, jste velká holka a umíte si spoustu věcí zařídit sama. Když ne zařídit, tak zaplatit. Ale najednou nemáte pro koho vařit, proč uklízet. Doma chodíte v jeho tričku, spíte v jeho košili. Jen pro tu vůni, pro pocit, že je s vámi. Frekvence telefonátů, textových zpráv, mailů a skypování se snižuje. Bojíte se, že si někoho našel. Už se netěšíte, jen panikaříte. Připadáte si odstrčená na druhou kolej, nic vás nebaví. Když přijede na jednu noc, aby vás potěšil, celou ji propláčete. Nedokážete se smířit s faktem, že ráno zase odjede. Už to nejste vy!

    Je na čase si promluvit. Pokud on svou práci miluje natolik, že se jí nevzdá, musíte hledat řešení společně. Především nepropadejte panice a nepoužívejte srovnání typu: miluje svou práci víc než mě apod. Je-li jeho práce perspektivní a dobře finančně ohodnocena a stojí-li vám váš milý za vlastní sebezapření, zkuste svůj úvazek zkrátit na polovinu a odstěhovat se částečně za svým princem. Nebude to jednoduché, ale je to jedno z možných řešení. Je to model staletími prověřený. Žena následující svého muže. Ale na růžích ustláno mít nejspíše nebudete. Dvě domácnosti, větší starosti.

    Řešení je vždycky víc. Každá dvojice si musí najít to své. Je nutné diskutovat a debatovat. Podpořit se navzájem. Vztah na dálku může fungovat jen při dodržování přesně daných pravidel. Při respektování jeden druhého. Pokud se milujete, řešení najdete.

    .

    Přečtěte si také: