Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Láska a peníze, jakou má cenu?

    21.12.2012, Kateřina Ondíková

    Největší cit v životě člověka je láska. Na tom se jistě shodneme. Láska se pojí ruku v ruce s nenávistí. Je to její sestra, její pravý opak. Každý z nás byl minimálně jednou zamilovaný. Někteří i vícekrát. Láska je dar, ale zároveň i prokletí. K narození bychom měly zároveň dostávat i manuál, jak se s takovým citem poprat. Pro lásku jsme schopné udělat prakticky cokoli. Být lepším člověkem, obětovat svůj život.

    Kdysi dávno někdo moudrý definoval: mít rád. Potom rozlišil slova: mít rád a miluju. Ráda můžu mít své přátelé, oblíbené boty, dobré víno. Milovat je o mnoho těžší! Mít rád se po čase dá naučit. Milovat stěží. Dvě podobná slova, dva různé city. Z lásky můžete zešílet, zemřít. Zlomené srdce bolí, oči pláčou. Ztrácíte chuť žít. Když potkáte lásku, je to dar. Donekonečna můžete slýchat Tisíce a jednu noc, dívat se na romantické filmy, číst romány. Můžete snít o velké životní lásce. Ale pokud ji samy nepoznáte, všechny řeči pro vás budou chimérou. Dokud si lásku nezkusíte na vlastní kůži, nebudete nikdy na lásku věřit. Budete stále čekat na Godota…

    Ten, kdo miluje víc

    Lidský život bez lásky by byl o mnoho jednodušší. Nemusely bychom dělat kompromisy, zaměstnávat naši mysl strachem o svou drahou polovičku. Nebyly by hádky. Nevěry, lži a rozchody by nebolely. Ale kde by byl pak smysl života? Kde bychom pak vzaly ten moment překvapení, když samy v sobě nalezneme takovou sílu lásky k druhému člověku, o které jsme neměly ani tušení? Byly bychom ochuzené o touhu a stesk po blízkém člověku.

    Lásku se nedá koupit. Obchod za peníze pro ten nejčistší cit světa jednoduše nefunguje. Obchod bude vždy obchod! A v byznysu jsou vždy levárny, ať dřív či později. Můžete si koupit ten pocit být milován. Ne však tu spontánní lásku bez podmínek, bez slovesa musím. Lásku si nevynutíme. Naopak. Chcete-li někoho přesvědčit k lásce, případně ho donutit, narazíme. Pak se vytoužená láska promění mávnutí kouzelného proutku v nenávist.

    Když pochopíme podstatu lásky, jež znamená pro každého něco jiného, budeme šťastné. Tak nějak obyčejně a lidsky. Přestaneme se hnát za něčím, co není reálné. Budeme jen tak jednoduše lidsky rády za ten dar smět držet milovanou bytost za ruku. Užívat si dny naší lásky! Nikdo nikdy neví, na jak dlouho si s ním osud pohrál a lásku mu do života poslal. Každý by si přál lásku na celý život, jen to štěstí má však málokdo. Važme si mála, je lepší než nic. Netrapme se otázkou, kdo ve vztahu miluje víc. To není podstatné! Přeci nikdo nikdy lásku nezměřil. Je to ta nejvíc fiktivní věc na světě. Je hmatatelná, neviditelná a krásná zároveň. Je všechno a nic. Nikdy lásku nesuďte, to vám nenáleží. Je to prostě a jednoduše láska!

    Přečtěte si také: