Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Mámin přítel z internetu

    19.10.2012, Dominika Drahovzalová

    Pojem internetová seznamka už dnes rozhodně není nikomu cizí. Známe všechny její výhody i nebezpečí, které se za ní skrývají. Jen málo kdo ji ještě nezkusil. Ale jaké to je, když si partnera na internetu hledá někdo vám velmi blízký? Třeba máma.

    Být sama není snadné. Po delším čase je to spíš nesnesitelné. Každá svobodná matka ví, že děti tuhle prázdnou díru nezalepí. A tak jak čas běží, většina se začne poohlížet po novém tatínkovi. V tu chvíli se nejvíce do popředí dostává otázka: co na to děti?

    S trochou štěstí jsou děti rozumné a mamince nebrání v dalším vztahu. Byl by ale omyl domnívat se, že jim nezáleží na tom, jaký nápadník bude. Jen málokdy jde pouze o to, jakou dobrotu jim přinese na první společnou chvilku. Většinou jde hlavně o to nečekané a překvapující setkání. Kéž by mu tak šlo předejít.

    To je jedna z předních výhod pro nás, děti, pokud si rodiče hledají partnera právě přes internet. Není nic jednoduššího, než ukázat nám nápadníka předem na počítači. Můžeme ho znát v podstatě stejně. Zkrátka je tu možnost probrat všechno dopředu.

    Jenže výhody hravě vyváží nebezpečí z klamných informací, které na internetu kolují. O tom netřeba dlouho mluvit. Kdo může s čistým štítem říct, že se ještě nikdy nenechal nachytat.

    Jako dcera to znám z vlastní zkušenosti. A samozřejmě se snažím před nimi ubránit matku stejně tak. Jako by to ona udělala pro mě.

    Co s mámou?

    Na malém městě, kde žijeme, není snadné najít nezadaného partnera. Už vůbec ne, když se pohybujete v podstatě jen v malém kolektivu. Proto chápu, že seznámení přes internet je v podstatě jediná šance. Ale jak se bude seznamování odehrávat, to mám jako dcera šanci ovlivnit.

    Od toho tu přece jsem. Abych ji ohlídala, podpořila a pomohla najít toho pravého ne jen pro mamku, ale pro celou rodinu. I když dítě není všechno, matka s ním prakticky nemůže být nikdy sama. Vždycky tu v dalším mámině vztahu půjde o dvě, které k sobě někoho hledají. A ty už mají větší šanci v boji proti tajemstvím internetu. 

    Přečtěte si také: