Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Podprsenky: Jak vybrat tu pravou?

    3.5.2012, Marika Postlerová

    Každá dospívající mladá dívka se potýká s problémem jménem podprsenka. Najít takovou, která by správně seděla tvaru a velikosti prsou a zároveň si zvyknout na její nošení, je velmi obtížné. Složité je to však celý život. Ňadra každé ženy se v průběhu let totiž mění – od puberty, přes mateřství, až k prvním projevům působení gravitace. Výběr podprsenky je tak pro nás jednou z nejdůležitějších a zároveň nejsložitějších věcí. Stačí však pár kroků, díky kterým se to pro vás stane i zábavou!

    Na určení správné podprsenky potřebujete jen dvě čísla. Ta získáte změřením obvodu vašeho hrudníku pod prsy a obvodu přes prsa. Měření by mělo být prováděno před každým nákupem a nejlépe na nahou kůži nebo v nevyztužené podprsence, aby bylo co nejpřesnější. Podle obou měr pak jednoduše určíte, jakou velikost potřebujete. Číslo odpovídá obvodu pod prsy (+/- pár centimetrů). Písmeno A potom přísluší takovému obvodu přes prsa, který je cca o 14 cm větší než obvod pod prsy (s každými dvěma centimetry navíc vám přísluší následující písmeno). Samozřejmě vše záleží na konkrétním prádle. Proto je důležité ho pořizovat v kvalitním obchodě, kde velikosti odpovídají všeobecně používaným hodnotám, nebo je potřeba ho před pořízením pořádně vyzkoušet.

    Výběr dalších parametrů podprsenky pak záleží na dotyčné osobě. Každá dívka či žena preferuje něco jiného a každá příležitost vyžaduje jiný přístup. Sportovkyně si pravděpodobně nejraději pořídí pohodlnou bezešvou podprsenku, která ňadra celá obepne a zároveň zpevní pro největší pohodlí při fyzické námaze. Naopak nic nezvýrazní ve společenských šatech ženský dekolt lépe než krajky a push-up efekt. Některé odbornice na dámské prádlo dokonce tvrdí, že nejlépe je mít tolik kusů podprsenek jako šatů. Málokterá z nás si to však může dovolit. Alespoň je však dobré se neomezit jen na jednu bílou a jednu černou variantu tohoto kousku oblečení.

    Udělejte si na sebe jednoduše čas a pořiďte si takové prádlo, ve kterém se budete cítit naprosto přirozeně a nebudete mít nutkání se ošívat nebo pořád něco upravovat. Dopřejte si podprsenku, na kterou během dne zapomenete, a po jejím sundání vám nezůstanou žádné otlačeniny.

    www.pradelkoprotebe.cz

    Přečtěte si také: