Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • O společnosti jménem Avon

    12.5.2010, Tomas Huček

    Společnost Avon zná asi každá žena. Málokterá však ví, jaký je příběh firmy od jejího založení po současnost. Vše začalo již v 19. století u Davida McConnella, který se rozhodl založit kosmetickou společnost California Parfume Company. Byl přesvědčen, že u prodeje kosmetiky je nejdůležitější osobní kontakt a tak dal vzniknout první Avon Lady. California Parfume Company najalo hned několik desítek prodavaček, které se snažily rozšířit působnost po celých Spojených státech. Jistý zlom prodělala společnost v roce 1939, kdy uvedla kolekci inspirovanou Wiliamam Shakespearem, Stradford Upon Avon. Výrobky byly velice úspěšné, a proto název Avon zůstal mezi lidmi velmi povědomý. Za nějaký čas se firma přejmenovala na Avon Cosmetics.

    Dnes je Avon celosvětovým leaderem v oblasti přímého prodeje kosmetiky. Své výrobky nabízí ve více než 100 zemích světa prostřednictvím 5,5 milionů Avon Ladies a Gentlemen. Značkové portfolio zahrnuje Anew, Solutions, Planet Spa, Avon Color, Advance Techniques nebo Naturals. Navíc Avon intenzivně spolupracuje s mnoha světovými výrobci parfémů a líčidel.

    Jméno Avon je dnes spojeno s moderní, sebevědomou ženou. Primární snahou společnosti je získat postavení, které dává ženám stejné podmínky jako mužům. Společnost se velmi angažuje v mnoha aktivitách, jež vedou k zrovnoprávnění žen. Se jménem firmy je spojeno mnoho slavných osobností ze světa televize, divadla, hudby, modelingu nebo sportu. Jednou z aktivit, kterou se snaží zlepšit životní úroveň žen, je „Avon proti rakovině prsu“. Společnost část vydělaných peněz investuje do programů, které napomáhají ženám v boji proti této zákeřné chorobě.

    Avon se poprvé objevil v České republice v roce 1991. Za dobu své skoro dvacetileté existence si získal neuvěřitelné množství klientek. Skoro každá druhá žena má doma kosmetiku od Avonu. Počet Avon Ladies se rozrostl na neuvěřitelných 90 tisíc.

    Jedním ze základů, na kterých je společnost založena, je vývoj výrobku podle přání zákazníků. Firma denně zpracuje tisíce podnětů z celého světa ve snaze přijít s produktem, který by potěšil co nejvíce žen.

    Přečtěte si také: