Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hubnutí? Vždyť může být snadné!

    28.2.2012, Michaela Sýkorová

    Denně vídáme v médiích slavné osobnosti, čteme módní časopisy nebo koukáme na naše oblíbené seriály. Ať už se ve svém volném čase dostaneme ke všem možnostem nebo i jenom jedné z nich, tak se vždy setkáme s určitou formou dokonalosti. Ta je nám neustále předkládána a častokrát si to už ani neuvědomujeme, ale když sledujeme film, kde se objeví trochu buclatější herečka, už ji v duchu kritizujeme.

    Když se naopak na obrazovce objeví štíhlá kráska nebo vysportovaný model, tak se téměř nikdy neubráníme typickému srovnávání se svojí osobou a hlavně postavou. I vy se ale můžete cítit dobře a získat vysněné tělo. Někdo má sice štěstí a od přírody je štíhlý jako proutek, ačkoliv dokáže sníst, na co přijde, ale ostatní to tak obyčejně nemají.

    Svoje problémy můžete řešit v posilovně nebo bazénu a celý proces urychlit se správnými přípravky na hubnutí. Jen málo z nás je totiž skutečně spokojených se svým tělem a ne každý ví, jak se nadbytečných kil zbavit. Věřte ale, že hubnout se dá a dá se i zdravě bez nepříjemných vedlejších účinků nebo ošklivého hladovění. To je bohužel většinou to první, co každý udělá. Začne si odepírat jídlo, ale naše tělo potřebuje potřebné živiny a tím, že jíst nebudeme vůbec, si vždycky jenom přihoršíme.

    Pravidelný denní režim by měl sestávat z pěti jídel, na což řada z nás zapomíná nebo to ignoruje. V televizních reklamách nás neznámé tváře zaujatě přesvědčují, že právě díky jejich přípravku zhubneme, ale tak nějak zapomínají dodat, že si k tomu musíme upravit jídelníček a navíc pravidelně cvičit. Otázkou bývá, čemu vlastně věřit. Je samozřejmě jasné, že pouhé pilulky toho moc nezmůžou, ale zase není podmínkou se každý den potit ve fitness centru. Stačí si do kalendáře přidat nějakou tu procházku nebo nejíst pravidelně v rychlém občerstvení. I minimum pohybu se pak počítá.

    Formování postavy už nemusí být noční můrou. Zjistěte sami, co vás nejvíce baví. Můžete jít sem tam do bazénu, kde navíc skvěle uvolníte záda. Obzvláště pro bolesti za krkem při sedavém zaměstnání je přímo balzámem pár temp ve vodě. Přihlaste se na hodiny tance, kam jste vždycky chtěli chodit, ale nikdy jste se neodhodlali nebo dejte přednost pilates. Pokud ale nechcete utrácet za posilovny nebo jiné aktivity, tak si odpusťte cestu metrem nebo autem do práce a projděte se pár bloků pěšky. Pročistíte si hlavu a ještě k tomu uděláte něco dobrého pro svoje tělo. Starejte se o sebe a své tělo a budete se dlouhodobě cítit lépe!

    Přečtěte si také: