Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nail art zvládnete i sama a doma!

    12.11.2011, Markéta Vocetková

    Základem krásných a upravených rukou jsou pěstěné a čisté nehty. Hygiena rukou a správná péče o pokožku není žádná věda. Stačí se držet jednoduchých pravidel.

    Prvním krokem je určení kvality nehtů. Silné a zdravé nehty vyžadují výrazně méně péče, než nehty poškozené a oslabené. Nehty vyžadující péči bychom měli alespoň dvakrát týdně natírat speciálním výživným olejíčkem či zpevňujícím lakem na nehty. Na trhu jsou dostupné laky na nehty, které pečují o povrch a správnou výživu nehtů, potravinové doplňky vhodné pro růst nehtů a také speciální olejíčky, určené pro masáž nehtových kůžiček.

    Jakmile máme nehet vyživený a posílený, opilujeme jej do požadovaného tvaru. Vhodné jsou papírové či skelné pilníky. Jsou jemnější než ty kovové a k nehtu jsou citlivější. Plošku nehtu lehce zbrousíme jemným brusným hranolem.

    Základem nail artu jsou kvalitní laky na nehty. Připlatit si za lak se vyplácí, práce je jednodušší, čistší, lak lépe schne a výrazně lépe kryje. Zapomeňte na laky od Vietnamců, pokud si nechcete lakovat nehty každý den.

    Vždy začínejte podkladovým lakem, který vyrovná jeho povrch. Nechte jej důkladně uschnout a naneste první vrstvu laku. Pokud vytváříte francouzskou manikúru, nalepte nejdříve podkladové šablonky, docílíte jimi pravidelných konců nehtů. Překryjeme lehce růžovým lakem a jako konečnou vrstvu naneseme průhledný lak. Výhodné je použít tzv. tekuté sklo – hustý průsvitný lak, který vytvrdí nehet.

    Jednobarevné laky opět přicházejí do módy, a to hlavně v karmínových a rudých odstínech. Při nanášení červených odstínů nezapomínejte na podkladový lak, vyhnete se tak červeným nebo oranžovým flekům po odlakování nehtu.

    Lak nanášejte v přiměřené vrstvě od středu nehtového lůžka po celé délce nehtu, plynulými rovnoměrnými tahy. Obvykle se nanáší dvě vrstvy laku, pokud barva dostatečně kryje, můžeme nechat pouze jednu plus průsvitný lak na zpevnění.

    Zdobení nehtu s trochou šikovnosti zvládne každý. Používají se k němu zdobící laky s tenkým štětečkem, který výrazně usnadňuje práci. Na trhu seženete zdobící kamínky, samolepky a otisky. Dekorace umisťujeme před nanesením průsvitného laku. Ten nám ozdoby, malůvky a kamínky zafixuje na místě.

    Pokud se vám hned od začátku nedaří, nevěšte hlavu. Cvičení dělá mistra!

    Přečtěte si také: