Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Správné kosmetické štětce pomohou k dokonalému make-upu

    21.5.2011, Lucie Kubátová

    Řada žen si líčení bez kosmetických štětců nedokáže představit. Není divu, jsou skvělým pomocníkem při tvorbě dokonalého looku nejen na večerní párty, ale i na běžný pracovní den. Za jejich asistence se make-up i pudr rozetře do ztracena, čímž vytvoří naprosto přirozený a uhlazený vzhled. Stejně nezbytné jsou kosmetické štětce i v oblasti líčení očí a svou důležitou roli mají i pro efekt neskutečně svůdných úst. S žádnou tužkou na rty nedocílíte tak úžasného tvaru rtů, jako s tenkým, perfektně přizpůsobeným štětečkem.

     

    Přesto, mnoho žen ve výběru kosmetických štětců stále tápe. Vyrábí se jich tolik, že jsou leckdy téměř zaměnitelné, a občas není lehké najít v obchodě ten, který právě sháníte. I tady ale funguje zlatá střední cesta, pravdou je, že každá žena by si měla vystačit se základní sadou kosmetických štětců, s jejichž pomocí si snadno a rychle vykouzlí půvabný a zároveň přirozený vzhled.

    Kosmetické štětce Beauty Strokes jsou ideální dvanáctidílnou sadou, ve které najdete přesně to, co potřebujete, a pravděpodobně i něco navíc. Záleží na tom, kolik času jste ochotny do líčení investovat.

    Základem dobře provedeného líčení je profesionální štětec na tekutý make-up. Tento štětec je plochý, jeho špička je pak mírně zakulacená, což zaručí, že váš make-up, ať používáte krycí, anebo jen tónovací, bude rozetřen do ztracena. U toho štětce je více než u jiných důležitá pravidelná péče. Jakmile se nalíčíte, oplaťte mu jeho službu a důkladně z něj vymyjte zbytky krémového make-upu. Prodloužíte jeho životnost.

    Nezbytností ve výbavě noblesních dam je rozhodně pudrovací štětec. Slouží k nanášení sypkého pudru na tvář, jehož úkolem je celková fixace make-upu a rozjasnění pleti. Pudr je možné nanášet i houbičkou. Hlavním rizikem houbičky či vatového polštářku je ale fakt, že pudr nedokážou ani zdaleka rozetřít tak dobře jako štětec, a navíc, budete-li houbičku přitiskávat silou, více make-upu vám ulpí na ní, než na tváři. Pudrovací štětec Beauty Strokes se pyšní velkým objemem, díky kterému je nanášení pudru hračkou. Stejně jako další pudrovací štětce pro kosmetiku od této značky je vyroben z kvalitního přírodního vlasu, tudíž je k vaší pleti maximálně šetrný.

    S tímto druhem štětce úzce souvisí pudrovací štětec na růž. Na první pohled je téměř totožný s klasickým pudrovacím štětcem, ale na rozdíl od něho je na jedné straně decentně zkosený, což umožňuje snazší a účinnější aplikaci bronzujícího pudru, či růže.

    Je-li báze hotová, přicházejí na řadu oční linky a stíny. I tady má Beauty Strokes své zástupce. Je jím jednak klasický štětec na nanášení stínů vyrobený z pony vlasu, jednak profesionální štětec na roztírání stínů. Ten druhý je o něco kratší a zakulacený, a právě díky tomuto speciálnímu tvaru docílíte úžasných barvených přechodů. Stíny nebudou působit tvrdě a vzbudí dojem, že vaše víčka jsou jimi zdobena odnepaměti.

    Přečtěte si také: