Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dopřejte svým vlasům a pleti po zimě kvalitní péči

    19.5.2011, Lucie Kubátová

    Posledních pár prosluněných dní je jasným důkazem, že po dlouhé a protivné zimě vládu nejen nad počasím, ale i nad vaším šatníkem, definitivně převzalo jaro. Než začnete naplno brázdit šeříkem provoněnými ulicemi v lehkých letních šatech, padnoucích botách a slunečních brýlích a kout plány na léto, věnujte jeden den čistě jen sobě a regeneraci svého těla.

     

    Ač se to nezdá, během táhlých zimních dní působila nejen na vaši pokožku, ale také na vaše vlasy, celá řada negativních vlivů, které je více či méně poškodily. Na první pohled se problémy s pletí či vlasy nemusí nijak okatě projevit, ale věřte, že pokud dopřejete svému tělu malou revitalizační kúru, předejdete nepříjemnostem, které vás mohou v budoucnu pěkně potrápit.

     

    Mráz, sníh ale i časté přechody z vyhřátého domova nebo práce do extrémní zimy se mohou neblaze podepsat na stavu vaší pokožky. V chladných dnech si pleť žádá daleko větší péči, než jste jí obvykle zvyklé věnovat. Zbytek těla můžete mít sice zachumlaný v teploučkém svetru a navrch v elegantním kabátě, ale pokožka obličeje zůstává z velké části odhalená. Je tak přímo vystavena mrazu a dalším nepříznivým faktorům, které přispívají k jejímu systematickému poškozování a rychlému stárnutí. Sáhněte si do svědomí. Pokud víte, že jste pro svou pleť neudělaly v zimním období maximum, máte stále ještě šanci to napravit.

    Využijte toho, že ještě nenastalo klasické parné léto a dožeňte to, co jste před pár měsíci opomenuly. Než dovolíte slunečním paprskům, aby laskaly váš obličej, zaměřte se na to, aby vaše pleť získala zpět ztracenou vláhu. Je-li pokožka dehydratovaná, nepůsobí zdravě. Následkem toho může být ztráta přirozeného jasu pleti, jemné popraskání a následné loupání kůže, ale také nemilé překvapení v podobě pupínků a zarudnutí, které vás ve vteřině vrátí zpět do pubertálních let.

    Klíčem ke znovunabytí krásné pleti po zimě je jednoznačně správně zvolená kosmetika. Vyberte si takovou péči, která vám bude šitá na míru. Trápí-li vás lesklá až mastící se pokožka, zapomeňte na hydratační péči s přídavkem oleje, mastné krémy by pro vás měly být tabu, přenechejte je raději suché pleti, která tuto péči náležitě ocení. Vitalitu vaší pokožce dodají především zábaly a masky, nejlépe takové, které jsou určeny speciálně pro regeneraci pleti po zimě.

    Pozornost byste měly věnovat i vlasům. Stejně jako vaše pleť, také vaše vlasy a vlasová pokožka se potřebují po zimě patřičně zotavit. Na strukturu vlasu je v chladných dnech vyvíjen velký nápor, důsledkem čehož často dochází k jejímu poničení. Vlasy se pak více lámou, ztrácejí přirozený lesk a působí jako by byly bez života. Platí tu podobná pravidla jako u pleti, jakmile zpozorujete na své kštici příznaky zimního vyčerpání, sáhněte po zábalech a maskách. Hydratační vlasová kosmetika vám poskytne akutní pomoc. Obětujte obnově svého těla třeba jen část jediného dne, je to vklad do budoucna, který se vám rozhodně vyplatí.

    Přečtěte si také: