Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Žlutá barva je opět v módě!

    12.5.2011, Lucie Kubátová

    Je sebevědomá, svěží a neotřelá a navíc se v ní budete cítit naprosto skvěle. Podle psychologů působí povzbudivě, je dravá a symbolizuje touhu po všem, co je nové, dosud nevyzkoušené. Pokud jste bezprostřední, veselé a plné očekávání, pak sáhněte po téhle zářivé krásce. Patří mezi teplé barvy, tudíž kamkoliv vkročíte, budete zářit a pozitivně působit na ostatní. A pozor, kdo odmítá žlutou jako barvu falešnou a neupřímnou, prozrazuje své zklamání ze života.

     

    Žlutá barva je neodmyslitelně spjata se sluncem. Vyzařuje z ní teplo, otevřenost a určitá lehkost, která má co dočinění s bezstarostností. Z přehlídkových mol je patrné, že žlutá si opět získává na popularitě, a to nejen v řadách světově proslulých módních návrhářů, ale i ve smrtelníkům dostupné klasické konfekci.

    Žlutá je nekorunovanou královnou mezi barvami, snad i proto má tak blízko k zlaté, ikoně krásy a elegance. Zlato není dávno výsadou klenotnického odvětví, dnes už se na něj dá narazit všude. Zlatá barva jde ruku v ruce s přepychem. Do módy se opět dostávají nejen zlaté řetízky (čím delší, mohutnější či zdobenější, tím lepší), ale i zlatem zdobené boty, šaty či kabelky.

    Trendům podléhá i líčení, které využívá metalických a především zlatých odstínů nejen v oblasti očních stínů, ale i v ostatní dekorativní kosmetice. Pudr s jemným zlatavým nádechem patří mezi nejoblíbenější. Hitem letošního jara jsou jednoznačně křiklavé barvy. Své zastoupení tu má i provokativní varianta žluté. Stíny v této barvě si dokonale rozumí s korálově červenou rtěnkou.

    Pokud jste se rozhodly zařadit do šatníku nějaký ten žlutý kousek, buďte obezřetné. Žlutá má tolik možných nuancí, že není lehké vybrat takový odstín, který by byl lichotivý pro každou ženu. Nicméně obecně platí, že medově žlutá sedne každé a kombinovat ji můžete prakticky s čímkoliv. Důležitá je barva vaší pleti. Patříte-li k tmavším typům, nebojte se výraznějších a plnějších variant žluté. Světlé typy by naopak měly sáhnout po tlumené žluté, která na nich bude působit mnohem přirozeněji.

    Přečtěte si také: