Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dřevěný zahradní nábytek – přírodní vzhled celé zahrady

    1.3.2011, Natalie Postlerová

    Nádherná zahrada – to je sen mnoha lidí, kteří touží po místu, kde mohou nerušeně relaxovat nebo se bavit s rodinou a přáteli. K takovému místu neodmyslitelně patří i zahradní nábytek. Ovšem pokud chcete opravdu příjemné místo k pobytí, rozhodně si dejte s výběrem tohoto nábytku načas.

    Než začnete se sháněním zahradního nábytku, rozhodně je důležité se nejdříve poučit o tom, z jakých materiálů můžete vybírat. Ty nejznámější jsou především kov, plast a různé druhy dřeva. Kdo je milovníkem přirozenějšího vzhledu, jistě ocení právě nábytek ze dřeva, který nenarušuje přírodní podobu zahrady.

    Plastový nábytek má snad největší výhodu v tom, že je poměrně laciný a dá se snadno očistit. Ovšem působí hlavně v zahradě velice nepřirozeně. Navíc, je velmi těžké najít takový plastový nábytek, který by vydržel i větší zátěž beze škod. Další variantou je kovový materiál. Nábytek z kovu je samozřejmě odolnější, také se snadno čistí, ale opět není v souladu s přírodním vzhledem zahrady. Navíc, kov velmi rychle přijímá i odevzdává teplo, proto je tu velké nebezpečí nepříjemného spálení v letních dnech.

    U dřevěného nábytku je asi největším problémem údržba. Avšak návod na ni najdete velmi snadno a určitě zjistíte, že nakonec není až tak složitá. Navíc dřevěný nábytek má spoustu výhod. Na rozdíl od plastu je velmi pevný, není jednoduché ho poničit. Na dotek je také mnohem příjemnější. Tou největší výhodou dřeva je však jeho přírodní vzhled, který zapadne do každé zahrady. Udělá prostory útulnější a příjemnější. Můžeme si vybírat z mnoha druhů i odstínů. Máme zkrátka nesčetně možností výběru. Lze najít nábytek ze dřeva, který vypadá velmi prostě a jednoduše, i kousky působící velmi luxusně. Velmi populární je například teakový nábytek, který se může chlubit svou vysokou odolností proti rychlému střídání počasí.

    Ať už dáte přednost jakémukoli nábytku, rozhodně je třeba dobře zvážit klady a zápory jednotlivých materiálů a vybrat si ten, který bude podle vás nejpříjemnější.

    Přečtěte si také: