Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Retro móda je zpět!

    22.2.2011, Michaela Rochovanská

    Zimní kabáty s výraznými vzory, které se nápadně podobojí těm, které se nosily ve zlatých šedesátých? Ano! Rozhlédneme-li se kolem, uvidíme, kolik majitelek se oblékne do oděvu, jež by se skvěle zařadil do doby minulé.

    Když se v létě loňského roku objevily v několika obchodech s oblečením kousky, které připomínaly oděv ze šedesátých či sedmdesátých let, málokdo hádal, že tato móda opět zaujme. Výstřední krátké černé šatičky s puntíkatým bílým vzorem, nebo trička s velkými puntíky navozovaly v „krámcích“ zajímavou atmosféru. Až roztomile na mě tato móda zapůsobila.

    Korálky a slušivé klipsny

    Kromě takto vzorovaných oblečků se i bižuterie začaly plnit krásnými retro skvosty, které nadchnou nejednu ženu. Jako bychom dobu zasadili do seriálu Vyprávěj, který právě běžel na televizních obrazovkách. Právě tam ženské představitelky byly majitelkami krásných pestrých korálů, dobových náušnic, neboli klipsen a také barevných čelenek do vlasů.

    Snad když „letěli“ Rebelové, snila jsem také o bižuterii a pastelovém oděvu s výrazným vzorem. Když ale člověk nechce být „mimo“, nedovolí si to koupit. Dnešní doba ale těmto trendům opět nahrává, a tak se příznivci starší módy mohou opět obléknout tak, jak se jim to líbí. Můžeme si vesele hrát se vzory i barvami.

    Léto končí a retro s ním, mohl si ledaskdo myslet. Nicméně tato móda tu zůstala, a tak se můžeme v nynějším zimním období obléknout do slušivých kabátků a nasadit si retro čepici. Na rozdíl od oblečení, které měly v šatně naše babičky, to nynější má mnohem lepší materiál, který neškrábe a člověk se v tom, jak se říká, nedusí.

    Pohleďme na svět s černě orámovanýma očima

    Doba „šedesátek“ a „sedmdesátek“ pronikla i do oblasti nepostradatelného líčení. Ženy, které chtějí být za retro hvězdy, nesmějí zapomenout své oční linky orámovat černou tužkou na oči. Jejich pohled tak bude výraznější, uhrančivější. Podíváme-li se na fotky slavných žen té doby, u žádné nechybí takto zvýrazněné oči.

    Takže, chcete-li se blýsknout a nenápadně se přenést do doby Rebelů či Pomády, nezapomeňte na tři důležité věci: černá tužka na oči, bižuterie a nápaditý kostkovaný či puntíkovaný kabátek.

    Přečtěte si také: