Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vánoční speciál: Parfémy Calvin Klein

    13.12.2010, Lucie Kubátová

    Každá žena naplňuje představu jedinečnosti, která si čas od času zaslouží být vyzdvihnuta. Je samozřejmě na vás, milé dámy, jak se tohoto nelehkého úkolu zhostíte, možností máte mnoho. Jednou z těch nejoblíbenějších a zároveň nejpříjemnějších je nalezení takové vůně, která vám dodá šarm a podtrhne vaši osobitost.

     

    Nutno dodat, že ne každé ženě sedne hned ta první vůně, na kterou v obchodním domě narazí. Jistě to znáte, stojíte mezi regály, z rukou vám padají stohy malých navoněných papírků a vy se stále ne a ne rozhodnout. Jedna je až příliš sladká, druhá je na vás zase silná a u další pochybujete o tom, zda vám bude věrnou společnicí po celý den, když už teď, po několika minutách, nevěříte její intenzitě. Hledání vhodného a kvalitního parfému se v některých případech může podobat honbě za nedosažitelným Svatým grálem. Obzvlášť pokud nevíte, co sháníte.

    Abyste tedy na svou první parfémovou výpravu nevyrazily takříkajíc naslepo, je třeba ujasnit si, jakou vůni vlastně chcete.

    Skvělým tipem mohou být například parfémy Calvin Klein. Tento talentovaný módní návrhář, původem z New Yorku, je výjimečný svým originálním přístupem. Většina produktů z jeho dílny, by se souhrnně dala charakterizovat jediným slovem - unisex.

    Jak parfémy, tak módní kolekce Calvina Kleina, berou inspiraci v mužské i ženské přirozenosti, což si v době, kdy začínal, žádalo dostatečnou dávku odvahy. Naštěstí jí Klein dostal do vínku víc než dost, a my tak máme možnost užívat si nepřeberné množství parfémů, které od počátku osmdesátých let dokázala jeho společnost vytvořit.

    Pátráte-li po vůni, která je svěží a lehká a zároveň nedemonstruje laciným způsobem vaši ženskost, tak, jak to některé mají ve zvyku, pak by pro vás mohl být parfém Calvin Klein One tím pravým. Na trhu má své stále místo už od roku 1994 a získal dokonce i některá ocenění. Patří do řady unisex vůní, tudíž nesedne-li vám, můžete ji bez výčitek věnovat svému protějšku. Kvalita jednoduše nikdy nezestárne.

    Pokud ale váháte a domníváte se, že unisex vůně je pro vás až příliš revoluční, měla byste raději sáhnout po parfému tradičnějším a ryze dámském. Na druhou stranu je fakt, že ne každé ženě přijde vhod, když ji její drahá polovička bude ráno v koupelně potají okrádat o voňavku.

    Mezi nejznámější a nejpopulárnější parfémy Calvina Kleina, určené čistě něžnému pohlaví, patří například Eternity, ke kterému se váže romantická historka, týkající se Kleina, jeho manželky a tak trochu speciálního snubního prstenu, jenž jí kdysi věnoval.

    Dále je tu Euphoria a Obsession, první vůně byla představena na trhu v roce 2005, druhá už někdy v polovině osmdesátých let, aby později mohla stát u zrodu své „mladší sestřičky“, Obsession Night.

    Za nejnovější a velmi diskutovaný přírůstek do Kleinovy parfémové sbírky se počítá parfém s prostým názvem Beauty, který si své předvedení na trh odbyl letos v říjnu.

    Soudě podle kladných ohlasů je patrné, že si jej již mnoho žen zamilovalo. Kdo ví, třeba některá z vůní Calvina Kleina uhrane i vás.

    Přečtěte si také: