Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Zdravá součást lifestylu - batohy!

    3.11.2010, Markéta Vocetková

    Bolesti zad trápí až tři čtvrtiny dětí a více než 80% dospělých. Je to nová civilizační choroba, ale většina z takto postižených si za svou bolest může sama. Bolesti vznikají na základě sedavé práce, nerovnoměrného pohybu či častého přetěžování těla. V dnešní době je celkový lifestyle důležitou součástí života mladých lidí. Ti si však neuvědomují, že časté nošení kabelek či tašek přes rameno nerovnoměrně zatěžuje jak páteř, tak zádové svaly. Ideálním řešením jsou lifestylové batohy. Batoh na rozdíl od tašky či brašny přes rameno zatěžuje obě ramena a váha nákladu se rozloží po celé ploše zad.

    Batoh jako malá kancelář

    Kvalitní oblek, upravená košile, kravata a na rameni aktovka s notebookem či spisy a šanony. To je stručný popis podnikatele či úředníka při cestě do práce. Lidé se sedavým zaměstnáním mají ve většině případů v popisu práce dobře vypadat. Nosí proto obyčejné těžké aktovky přes rameno, které jsou však nejhorším nepřítelem jejich páteře. Přetěžují totiž pouze jednu stranu zad a dlouhodobým nošením těžkého nákladu namáhají trapézové svaly, zadělávají si na skoliózu a dříve či později jsou nuceni navštívit chiropraktika či fyzioterapeuta. Následné rehabilitace mohou trvat týdny či měsíce, v horších případech bolesti nezmizí nikdy, jen se zmírní. Stejně jako na náš lifestyle bychom měli dbát i na své zdraví. Malá elegantní kancelář se pohodlně vejde do batohu určeného pro podnikatele nebo studenty. Batohy mají vyhrazený prostor pro notebook, oddělení na sešity či šanony a menší prostory na klíče, tužky a jiné drobnosti.

    Děti a jejich batůžky

    Důvod, proč nejmenší studenti nosí pouze batohy, je stejně prostý jako ve výše zmíněných případech. Tělo dítěte se vyvíjí velice rychle, obzvláště rychle se formuje páteř a nesprávné držení těla se tak může velmi brzy projevit.  Batohy jsou k dětem šetrné a jejich páteř se vyvíjí správně. Batůžky jsou polstrované molitanovými či gelovými výstelkami. Důležitost správného vývoje dětí berou firmy na vědomí a vyrábí proto ergonomicky tvarované batohy, které se přizpůsobí zádům dítěte. Jsou opatřeny odrazkami pro větší bezpečnost, mají oddělené kapsy na sešity, po stranách kapsu na nápoj.  Koupit se dají s potisky oblíbených dětských hrdinů, princezen a filmových postaviček.

    Přečtěte si také: