Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Oslňte hřívou bohatých a zdravých vlasů - již za 15 minut!

    30.10.2010, Markéta Vocetková

    Vlasy jsou šperkem každé ženy. Jejich úprava a péče o ně všeobecně vyžaduje jistou péči. Mezi ní by se měla zahrnovat vlasová kosmetika - masky, kúry a zábaly, které vlasy vyživí, poskytnou jim péči a podle typu mají í další účinky. Masky proto aplikujeme na vysušené vlasy, mastící se vlasy nebo vlasy náchylné na výskyt lupů, ale i jako výživu pro zdravé a nezničené vlasy. Nejčastěji ženy po maskách sahají, pokud mají narušenou strukturu svých vlasů a roztřepené konečky. Na našem trhu je velká škála masek, šamponů a balzámů pro jakýkoliv typ vlasů - vyzkoušet můžete třeba vlasové přípravky značky L'Oreal. Je ale také možné dosáhnout podobných výsledků díky surovinám, které najdeme u nás doma.

    Pomoc v boji s lupy


    Jablka a citron


    Jablka obsahují maleinovou kyselinu, která hydratuje pokožku hlavy. Ocet z jablek naopak odstraňuje nadbytečné oleje, neutralizuje zbytky mýdel a šamponů, zabraňuje tvorbě lupů a nechává vlasy lesklé a hebké. Citron naproti tomu je zdrojem minerálů, vitaminu C, hořčíku a zinku. Je vhodný k odstranění lupů a přebytečné mastnosti pokožky hlavy. Vlastností obou surovin využijeme přidáním do šamponu či jako zábal na vlasy.

    Čaj


    Má dezinfekční účinky, obnovuje přirozené PH pokožky hlavy a vlasy zanechává hebké a bez lupů. Nálev zeleného či černého čaje použijeme při mytí hlavy jako předposlední spláchnutí vlasů. Spláchneme vlasy čajem, necháme chvíli působit a vlasy opláchněte čistou vodou.

    Kúry a zábaly pro oslabené vlasy


     

    Naše vlasy jsou zatěžovány den co den nepříznivými okolními vlivy. Vlasy mohou být namáhány barvením, tepelnou úpravou či je poškozuje sluneční záření a jiné přírodní vlivy. Poškození však může vznikat i tam, kde byste ho nečekaly ani vy. Například ve stylingových výrobcích se silným tužícím efektem můžete narazit na dráždivé látky narušující nejen povrch vlasu, ale i pokožku hlavy.

    Avokádová maska


    Avokádo obsahuje velký podíl nenasycených tuků a oleje, vitamínů A, B a C. Je proto skvělé jako výživa unavených a poškozených vlasů. Je známé hydratačními schopnostmi. Pro výrobu masky rozmixujete dužinu avokáda, pár lžic olivového oleje a jeden žloutek. Množství masky odhadujte podle délky a hustoty vašich vlasů. Nechte působit 15 min a opláchněte. Z výsledku budete nadšené!

    Zábal z olivového oleje


    Olivový olej vyživuje, hydratuje a obnovuje strukturu vlasů. Naneste několik lžic olivového oleje do vlhkých vlasů, zabalte je do ručníku a po hodině vlasy umyjte. Budou krásně lesklé, pevné a plné života.

    Konec mastným vlasům!


    Pivo


    Asi nejúčinnější variantou je pivní kúra. Je podobná postupu s čajem, jen použijete své oblíbené pivečko. Po pár minutách působení smyjte pivo vlažnou vodou. Vlasy se při pravidelném opakování mnohem méně mastí a vypadají zdravější.

    Jogurt s medem


    Bílý jogurt obsahuje užitečné mikroflóry a med, vitaminy, stopové prvky a zvláčňující enzymy. Kombinace obou těchto látek napomáhá ke zdravějšímu vzhledu vlasů a méně častému výskytu mazu. Smíchejte obě suroviny, naneste na vlasy a nechte působit 15 minut. Poté opláchněte a vlasy vysušte.

     

    Přečtěte si také: