Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kvalita vs. Kvantita aneb kolik utratíte za váš šatník

    25.10.2010, Markéta Vocetková

    Kolik jsem ochotná a schopná utratit za nové boty, kabelku, halenku či kalhoty? Potřebuji tak drahé věci? Je lepší si koupit jedny kvalitní kalhoty, nebo troje levnější?

    Takové a mnohé další otázky si můžete pokládat při svém nákupu. Pokud procházíte ulicí a potkáte krásně oblečenou dámu, které přes rameno visí nová kabelka vaší oblíbené značky, ihned si řeknete: „Mít stejný plat jako ona, koupím si ji také.“ Buďte však rozumné – není všechno zlato, co se třpytí. Například výše zmíněná kabelka dámu mohla místo tisíců vyjít na pár set korun.

    Lidé jsou vynalézaví a ne všem se chce nebo mohou utrácet za takto drahé kabelky, boty aj. Velmi mnoho z těchto dam nekoupilo svou kabelku v Pařížské ulici, ale například v zahraničních e-shopech či u překupníků. Téměř ve všech případech se však jedná o padělky. Ty často na první pohled nepoznáte, zkušenější člověk vám řekne, ať si prohlédnete zipy, švy a vnitřek kabelky. Také materiál není to pravé ořechové. Pokud se rozhodnete takovou kabelku koupit, mějte se na pozoru a uvědomte si, že je to stejné riziko, jako koupit troje levné a nekvalitní kalhoty, které vám stejně odejdou dříve než jedny, sice dražší, ale o to kvalitnější. Postupem času narazíte na vady, které jsou na první pohled neviditelné, a svého nákupu budete litovat.

    Další stránkou věci je cena výše zmíněných kabelek. U dovezených či falešných jistě není tak astronomicky vysoká a pro většinu z nás nedosažitelná, je tu však riziko, že více než penězi za ni zaplatíte výsměchem. Vzpomeňte si na svou závistivou sousedku, hledající každičkou chybičku na vašem životě. Jak byste se cítila, kdyby se před celým domem rozkřičela: „ No né, kde jste si koupila takový skvělý padělek?“ Necítila byste se dobře a ze své původní radosti by se stal spíše odpor.

    Pokud si chcete zachovat svou důstojnost, stejně tak jako peníze na svém účtu, kupujte raději v kamenných prodejnách, ale ve slevách. Vždy máte v ruce účtenku a zboží v případě závady můžete reklamovat. Navíc máte záruku kvality, nižší ceny a zachování své důstojnosti.

    Navíc by žádná žena neměla zapomenout, že krásnou ji nedělá její oblečení, ale její duše.

    Přečtěte si také: