Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Chcete se zbavit chloupků natrvalo? Od toho tu je laserová depilace

    23.10.2010, Dagmar Čechová

    Každá moderní žena se dnes nějakým způsobem zbavuje chloupků. Některá žiletkami, některá elektrickým strojkem, jiná zase voskem. Každou ale celá procedura obtěžuje a zdržuje - a někdy i bolí. Určitě byste daly všechno za to tuhle starost hodit za hlavu. A teď už můžete, a to díky laserové depilaci.

    Trvalé odstranění chloupků na nežádoucích místech, což je dnes u ženy všude, je snem každé ženy. A přesně tenhle sen plní laserová depilace.

    Za pomocí laseru se ničí vlasové kořínky chloupků, která tak odumírají a už se nevrací. Nikdy!

    Prvním předpokladem úspěchu je zabarvení chloupků. Plavovlasé dámy budou mít trošku problémy - laser totiž reaguje pouze na chloupky zabarvené melaninem, tudíž ty tmavé. Na chloupky bez pigmentu je bohužel krátký.

    Celý proces zahájíte na konzultaci u lékaře. Ten vás podrobí prohlídce a dá vám veškeré informace. Jako například, že šest týdnů před zákrokem nesmíte odstraňovat chloupky vytrháváním, ale pouze žiletkou popř. epilačními krémy. Také se pár dní předem nesmíte opalovat - laser by totiž mohl pokožku podráždit. A konečně - laseru stačí 0,5 mm dlouhý chloupek, aby ho mohl odstranit, nemusíte se tedy bát, že budete týden chodit zarostlá jako yetti.

    Celý zákrok je vcelku bezbolestný, zásahy laserem pouze lehce štípou.

    Přesto můžete na daná místa aplikovat znecitlivující mast. Chloupky se touto metodou dají odstranit na celém těle včetně obličeje a intimních partií. Odstraňování je zároveň relativně časově nenáročné.

    Přesto má depilace laserem hned dvě nevýhody. První je cena, která - pokud se odstraňování chloupků týká větší plochy - se pohybuje v řádu desítek tisíc korun. Druhou je, že jedno ošetření nikdy nestačí.

    Chloupek se dá totiž odstranit pouze když se nachází v růstové fázi, některé tedy laser odstraní trvale, jiné ne. Počet sezení se u každého liší, ale kolísá mezi třemi a deseti. Za každé se pak platí znovu a stejná částka.

    Zbavit se chloupků navždy zní lákavě. Je jen na vás, zda si dokážete utáhnout opasek a ušetřit si na to.

    Přečtěte si také: