Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Lady Gaga - blázen nebo umělkyně?

    14.10.2010, Dagmar Čechová

    Jméno Stefani Joanne Angelina Germanotta něco řekne asi málokomu. Přesto ji zná každý - jde totiž o americkou zpěvačku s pseudonymem Lady Gaga.

    Při vyslovení jména Lady Gaga se každému jako první vybaví dechberoucí módní kreace a až pak její hudba, která je neméně úžasná. Obě skutečnosti potvrdila Lady Gaga nedávno na předávání cen MTV za hudební videa - pozornost vzbudila šaty ze skutečného masa i osmi obdrženými cenami (z třinácti nominací) - což je nejvyšší počet na jednu celebritu od počátku udílení cen.

    Lady Gaga s hudbou začala již ve svých čtyřech letech, kdy se naučila hrát na klavír. V jedenácti napsala první baladu a ve čtrnácti začala vystupovat na veřejnosti. Roku 2008 začala pracovat na debutním albu, které vyšlo tentýž rok v srpnu. Její první singl "Just Dance" upoutal pozornost tisíců lidí, opravdovým průlomem byla ale píseň "Poker Face", kde se takřka poprvé ukázala její snaha přilákat pozornost.

    Nikdo by v té době neřekl, že tohle je ještě normální.

    A opravdu, když porovnáte nejnovější video k singlu "Alejandro" s některým z prvních videoklipů, sami neuvěříte tomu, že vám již dřív přišla "divná". Roku 2009 to potvrdilo ABC News, když ji vybralo jako jednu z deseti nejvíc fascinujících lidí toho roku.

    V dubnu letošního roku dospěla Lady Gaga k milníku jedné miliardy shlédnutí jejích hudebních videí na internetu. Je první celebritou, které se to podařilo a tento počin byl zaznamenán do Guinessovy knihy rekordů.

    Gaga ovšem participuje i mimo svůj "obor". V poslední době se začala podílet na projektu, který se snaží zrušit tzv. "Don't ask, don't tell" (Neptej se a nic neříkej) - jde o pravidlo, které v roce 1993 prosadil Bill Clinton. Původně mělo sloužit k ochraně homosexuálů proti šikaně v armádě - minulo se ale účinkem a armáda se musela zbavit každého, kdo se otevřeně přiznal k homosexualitě. Lady Gaga se snaží zmobilizovat co nejvíce lidí, a ukázat senátorům USA, že tento zákon je protiústavní a měl by být zrušen nebo přinejmenším změněn.

    O práva homosexuálů Lady Gaga bojuje z celého srdce. Přesto je ale trnem v oku ochráncům zvířat - a to především svými módními kreacemi.

    Na kritiku jejích "masových šatů" se ohradila pouze slovy "To mě nikdy neviděli nosit kůži?" Co na to říct? Lady Gaga je svá a rozhodně jí to jde!

    Přečtěte si také: