Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Líčení na podzim a zimu pro každou z vás

    26.9.2010, Markéta Vocetková

    Nové trendy v líčení s sebou stejně jako podzimní trendy v oblékání přináší pestrou škálu barevných kombinací a způsobů líčení. Líčení by mělo ladit s barvou vaší pleti, očí i vlasů. Blondýnkám se všeobecně doporučují světlejší tóny, například fialová, hnědá, zlatá a růžová. Tmavovlásky si mohou dopřát více volnosti, jejich očím však sluší černá, zelená, bronzová či modrá. Vše záleží na vašem vkusu, šatníku a času, který chcete líčení věnovat. Samy víte, že někdy méně znamená více.

    Je také nutno dělat rozdíly mezi denním a večerním líčením. V denním líčení bychom měly dávat pozor na sladěnost barev, kombinaci líčení k oblečení a podobně.

    U večerního líčení si můžeme dovolit více experimentovat, zkoušet výraznější barvy, umělé řasy či kamínky jako ozdobu. Výraznější líčení je v tomto případě na místě a určitě díky němu zaujmete své okolí.

    Nahé líčení

    Ideální podzimní líčení je tzv. nahé líčení. Jeho základem je precizně nenesený make-up tak, aby zakryl všechny nedostatky pleti a ta se zdála svěží a sjednocená. Nesmí však vypadat jako tvář voskové figuríny. Řešením je proto nanést podkladovou bázi pod make-up, která vaši pleť vyhladí a sjednotí. Pleť ještě lehce zafixujte pudrem. Pro zvýraznění lícních kostí naneste tvářenku v hnědém přirozeném odstínu. Oči většinou nezvýrazňujeme, můžeme je však obtáhnout hnědou tužkou na oči a nanést tenkou vrstvu hnědé řasenky.

    Oblíbená klasika

    Klasikou je kouřové líčení neboli stínování oka více odstíny jedné barvy. Jeho světlejší varianta je vhodná na denní nošení, tmavší pak na slavnostnější příležitosti a zvláštní chvíle. A jak na to?

    Postupujeme od vnitřního koutku oka směrem k vnějšímu. Do vnitřního koutku naneseme štětečkem nejsvětlejší odstín. Malé množství tmavšího stínu naneseme do koutku vnějšího a stínujeme směrem zpět k vnitřnímu koutku. Tím dosáhneme postupného přechodu mezi jednotlivými barvami. Pomocí tmavšího stínu můžeme opticky upravovat tvar očí tak, aby vypadaly větší či menší.  Prostor těsně pod obočím můžeme vyplnit nejsvětlejším tónem stínu nebo stínem v neutrální pleťové barvě. Podzimní oblíbené tóny jsou hnědá, bronzová až měděná, všechny tóny šedé a černé. Tyto barvy se dají skvěle kombinovat a hodí se jak k podzimnímu počasí, tak k vašemu podzimnímu šatníku.

    Retro glamour

    Stálým hitem je líčení ve stylu retro. Světlá pleť, zvýrazněné lícní kosti jednoduchý stín a špičatá linka, zdobící vaše oko.Toto líčení je rychlé, praktické a vypadá skvěle na každé ženě, každého věku. Na rozdíl od kouřového líčení, které vyžaduje pevnou ruku a cvik, retro styl zvládnete levou zadní. Líčení je především hra. Jistě, vyzařuje, kým jsme, ale především by nás mělo bavit. Ať už se rozhodnete pro hřejivé barvy podzimu, ledové tóny zimy nebo si budete chtít připomenout rozmarnost, krásu a šťavnatost léta.

    Přečtěte si také: