Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Prádlo jako nejdůležitější část šatníku

    16.7.2012, Markéta Vocetková

    Správné a kvalitní spodní prádlo by pro ženu mělo být naprostou samozřejmostí. Podprsenka může stát pár korun, stejně jako několik tisíc, což ovšem neznamená, že ty nejdražší kousky musí být nutně nejkvalitnější a levné podprsenky svůj účel plní lépe. Kvalitu vždy ovlivňuje několik faktorů – použitý materiál, způsob výroby a také správně zvolená velikost.

    A podle čeho vybrat? Důležitá je velikost. Pokud si nejste jistá, je lepší poradit se s prodavačkou. Řiďte se doporučenými převodními tabulkami. Ve kvalitním obchodě by vám měli půjčit i metr na přeměření. Podprsenka vám musí sedět, nesmí škrtit či být nepohodlná. Přílišná volnost také není ideální, podprsenka není dostatečnou oporou a neplní tak svůj účel.

    Co se typu podprsenky týče, je podstatným faktorem aktivita, kterou budete provozovat či událost, na kterou se chystáte. Krajkovou luxusní podprsenku rozhodně neberte do fitness. Zvolte raději bezešvou podprsenku bez kostic. Sportovní podprsenky seženete v každé prodejně spodního prádla i na internetu. Často se setkávám s ženami, které potřebují podprsenky nadměrné velikosti a mívají potíže s výběrem. U těchto typů je důležité zaměřit se na kvalitu materiálu. Přeci jen musí snést větší zátěž, a přesto majitelce musí poskytnout naprostý komfort. Správně vybraná podprsenka vás může ušetřit nepříjemných bolestí zad.

    Praktické jsou podprsenky s možností variabilního nastavení ramínek. Podle zvoleného typu šatů si nastavíte ramínka křížem, přes rameno, klasicky či je sundáte úplně a podprsenka bude stále držet na místě.

    Pokud potřebujete mít holá záda a nechcete klasickou podprsenku, nabízí se vám možnost gelové samodržící podprsenky. Fungují na principu náplasti, kdy se tvarovaný gelový košíček přilepí na ňadro a nikdo netuší, že máte na sobě podprsenku. Dá se použít i opakovaně a hodí se obzvlášť v létě pod tílka či pod večerní šaty.

    Podprsenku vždy volte s rozumem, s přihlédnutím na poměr ceny a kvality. Pokud si nejste jisté, nechte si raději poradit, je to lepší než vyhodit peníze oknem.

    Přečtěte si také: