Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Je to pravda odvěká, že i boty dělaj‘ člověka!

    20.5.2012, Marika Postlerová

    Šatstvo a obuv je pro nás neoddělitelnou součástí našeho života. Jen těžko si někdo umí představit, že by chodil nahý nebo bos. V první řadě jde samozřejmě o praktičnost, ve většině ročních období by nám byla nahým zima. I přesto si však na sebe nenavlékneme pytel od brambor, v druhé řadě je to totiž stylový prvek, který o nás ostatním lidem něco napoví.

    Výběr bot je každopádně někdy trochu obtížný. Obuv nám musí sedět, nesmí nás tlačit a zároveň se nám musí líbit. Tyto parametry se ale těžko hledají zvláště u ženských lodiček nebo jiných bot na podpatku. I z tohoto důvodu se některé ženy často uchylují k nošení sportovní obuvi nebo jakékoli jiné pohodlnější formy bot. Avšak každá z nás si občas zatouží připadat žensky a obzvláště v létě bychom si k šatům chtěli vzít něco slušivějšího. Ne každé boty, které na první pohled tvoří dojem nepohodlnosti, takové jsou. Stačí jen hledat v těch správných vodách a pohodlný a stylový výsledek se brzy dostaví.

    Dámské lodičky zažily největší rozmach až po roce 1860. Do té doby bylo jejich nošení v řadě kultur zakazováno, neboť bylo v rozporu s tehdejší vírou. Především ve 20. století se ale lodičky staly opravdovým boomem. Nyní si většina žen nedokáže svůj botník bez tohoto kousku obuvi představit. Pokud však ještě máte problémy s nalezením těch správných bot na podpatku, které by se vám dobře nosily, je tu pro vás pár rad.

    Lodičky musí mít především přesnou velikost vašeho chodidla. Pokud budou větší, bude vám z nich vypadávat noha, a menší vás zase budou tlačit. Východiskem z téhle situace by mohly být lodičky s páskem, ty nohu spolehlivě udrží na svém místě. Další důležitou věcí je tvrdost boty. Pokud nejste na nošení podpatků zvyklá, můžou vás z nich nebývale tlačit prsty a další části chodidla. Pokud si tedy potrpíte na pohodlí, doporučuji si pořídit boty z přírodních materiálů. Kůže je lépe poddajná a měkká, takže si na chození v ní velmi rychle zvyknete.

    Pro dámy, které se chtějí podpatkům vyhnout třeba i ze zdravotních důvodů, se výborně hodí půvabné dámské baleríny. Tento pojem byl kdysi spjatý pouze s obuví baletních tanečnic, postupem času se ale přetvořil do jedněch z neoblíbenějších bot vůbec. Výhody balerín jsou nesporné, neboť působí žensky a zároveň jsou pohodlné. Podobným dojmem působí také dámské sandály, které se výborně hodí do horkých letních dnů.

    Věnujte výběru bot trochu pozornosti a pokuste se si najít takové, které budou podtrhovat vaši ženskost a zároveň budou pohodlné.

    Přečtěte si také: