Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení - Váhy

    8.4.2010, Tomáš Skála

    Lidem narozeným ve znamení vah se příčí být nezdvořilí, přesto vám klidně vypnou televizor, pokud si budou myslet, že hraje příliš hlasitě. Váhy milují společnost, většinou jsou to extroverti, neznamená to však, že mají rádi davy. Váhy jsou něžné a klidné. Často urovnávají spory druhých. Jsou neobyčejně inteligentní, dobromyslné a příjemné. Dokážou být i uražené a nesnášejí plnění cizích příkazů.

    Lidé si často představují, že osoby narozené ve znamení Vah jsou klidné a vyrovnané osobnosti. Vždy tomu tak není, představte si staré lékárenské váhy. Vždy jedna miska byla výš než druhá, až čas pomohl k rovnováze. Přesně tak je to i lidmi narozenými ve znamení Vah.

    Váhy mají velmi melodický jasný hlas. Jen zřídka lidé narození ve znamení Vah dokážou zvednout hlas do nepříjemného pronikavého ječivého tónu. Jsou to jediní lidé, kteří mohou říci: „Nenávidím tě a rozbiju ti nos“ a přitom to bude znít tak nevinně. Ústa mívají váhy ve tvaru luku a rty jako „třesně“. Nikdy nepotkáte váhy, které nemají úsměv jako načechraný bílý oblak. Tento úsměv by dokázal roztavit tabulku čokolády.
    Váhy střídají období neuvěřitelné píle, dokážou pracovat od rána do večera až do momentu úplného vyčerpání. Jsou schopny bezostyšně koukat před sebe, strávit celé odpoledne u televize a nic za celý den neudělat. Váhy instinktivně vědí, že aby v těle obnovily rovnováhu, musí střídat aktivní období s totálním odpočinkem. Jejich osobní uspořádání genů a buněk a elektrických impulsů to vyžaduje a většina je celkem zběhlá v zacházení s touto delikátní fyzickou rovnováhou.

    Jejich duševní a citová rovnováha je na tom však hůře, tu takto instinktivně nezvládají. Umí srdceryvně ronit slzy, pak jsou sarkastické, následně veselé a štěbetavé jak první jarní ptáčci. Váhy se neustále propadají hluboko do jedné emoce, a hned potom zase do druhé. Jedná se však o něco jiného než o dualitu, která se objevuje například u Blíženců. U Vah nedochází k úplně změně charakteru, ale pouze k hlubokému prožívání jiné emoce. City lidí narozených ve znamení Vah se vyznačují intenzitou a bohatostí, a to bez ohledu na to, jestli je jedná o city pozitivní nebo negativní. K emocím přistupují filozofickým přístupem, který zpravidla všechno nakonec urovná.

    Láska a partnerství vah
    Váhy touží po vztahu založeném na harmonii a hlubší výměně citů, než na fyzickém kontaktu. Dobře si rozumí se Lvem, Střelcem, Blíženci nebo Vodnářem. Beran je také okouzlí, ale spíš proto, že protiklady se prostě přitahují. Ve vztahu jsou Váhy zodpovědné, citlivé, laskavé a dokážou vám prominout takřka cokoliv, jen nevěru neodpouští.

    Kameny: rubín, růženín, perly
    Barvy: indigo
    Živel: vzduch
    Vládnoucí planeta: Venuše

    Přečtěte si také: