Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Mít jistotu v každé situaci? Se správným pojištěním je to hračka

    21.3.2012, Michaela Sýkorová

    Je pondělní ráno. Den jako kterýkoli jiný a vy se chystáte do školy nebo do práce. Po trochu delším ranním přemlouvání vlastní osoby se nakonec dokážete dostat z náruče vyhřáté deky. Slepené oči vám moc neslouží a probrat vás dokáže jenom pořádný hrnek kafe. Čas se neúprosně hlásí, takže do sebe ve spěchu házíte snídani. Světelnou rychlostí se řítíte po schodech ven z domu, kde ale po chvilce šátrání po kapsách zjistíte, že mobil zůstal doma v nabíječce. Neubráníte se nějaké té nadávce, protože takhle přijdete prostě pozdě. Autobus vám samozřejmě ujel těsně před nosem jako naschvál.

    Jaké je ale vaše překvapení, když o deset minut později jedete další linkou a míjíte kolonu, v jejímž čele divoce blikají sirény. Zatrne vám, když vidíte nabouraný předek autobusu, kterým jste měla jet právě Vy. V hlavě se pak už chtě nechtě začnou objevovat představy, co kdyby. Pak už se jenom nenápadně vtírá myšlenka, jestli jsme aspoň nějak zaopatřeni proti podobnému neštěstí. Kráčet na tomhle světě jen tak bez ničeho se při pořádném zamyšlení asi nelíbí nikomu. Už jenom pro potřebu při nějakém zranění je dobré myslet aspoň na úrazové pojištění. V životě je bohužel hodně momentů, při kterých si můžeme a nemusíme uvědomit, že jsme měli štěstí a osud nějakým způsobem prozřetelně zasáhl v náš prospěch.

    Pravdou ale je, že nechávat věci na něčem tak vrtkavém je jako stoupnout si na kopec pod nejvyšší strom, když je bouřka. Samozřejmě by člověk nebyl člověkem, kdyby si nějakým způsobem nedokázal poradit a zpříjemnit si tak další kroky. Kvůli tomu už dnes existuje tolik druhů pojištění, že na celé vyjmenování by si jeden musel brát oddechový čas. Při rychlém vybafnutí otázky, jaká pojištění znáte, by vás asi napadlo životní pojištění jako první. Skupinu nám ale doplňuje i pojištění zdravotní, důchodové nebo třeba domácnosti.

    Právě váš život se může ze dne na den změnit a obyčejně je to jen otázka několika vteřin. Strašáků je hodně od opilých řidičů, kteří nevnímají rozdíl mezi chodníkem a silnicí, nezkušeného zlodějíčka, kterému se leknutím stáhne prst na spoušti nebo sousedovic psa, který vám i přes tvrzení páníčka: „ Ne, ten je přeci hodnej, ten vám nic neudělá.“ Způsobí tržnou ránu hodnou šití. Je důležité se připravit na všechno. Toho můžete dosáhnout i přes životní pojištění online. Z televize na nás až příliš často hledí moderátorovi vážné oči, když jmenuje lidi, kteří neměli ten den takové štěstí jako my. Případů a možností, kdy se nám může něco stát je ale tolik, že na běžné vysílání nestačí. Buďte opatrní a snažte si svět kolem sebe zjednodušit, co to jde. Vždycky přijde chvíle, kdy se to bude opravdu hodit.

    Přečtěte si také: