Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Chytré hlídání našich ratolestí

    26.9.2011, Jana Dolejšová

    Pokud se z mateřské dovolené chystáte do práce a rozmýšlíte nad možnostmi hlídání svých dětí, čtěte pozorně! Dozvíte se informace o soukromých jeslích a mateřských školkách, které vaše dítě neodloží do kouta, ale rozvinou jeho talent, inteligenci a dokonce zlepší i jeho zdraví!

    Soukromé jesle a školky poskytují spoustu nadstandardních služeb. Plně kvalifikovaný personál, který pracuje s dětmi, zapisuje každodenní činnosti do třídní knihy a informuje tak rodiče o činnostech a pokrocích jejich potomků. Výuka a zároveň zábava zahrnuje hudebně pohybové hry, tanec, zpěv, nebo pohybovou výchovu, která rozvíjí všechny smysly dítěte. Váš poklad se naučí i praktickým dovednostem: tvorbě těsta, pečení cukroví a jiným výtvarným činnostem. Soukromé jesle a školky podporují i rozvíjení logiku již u nejmenších. Tomu napomáhají speciální hračky, skládačky, puzzle, tematické tabule, stavebnice, hlavolamy, či zvukové hry. Soukromé školky mimo jiné nabízí i zajímavé volitelné aktivity, jako například keramiku, angličtinu, divadelní kroužek, nebo dokonce jógu, či canisterapii a hipoterapii.

    Na rozdíl od klasických školek a jeslí fungují soukromé jesle a školky od 7 do 18 hodin včetně prázdnin. Pohlídat vaše dětičky mohou však i v noci a o víkendu. V případě zájmu mohou rodiče využít nabídky ozdravných pobytů na horách, v lázních, či v solné jeskyni, kde děti podstoupí speleoterapii, která funguje jako prevence chorob dýchacích cest.

    Výhodou je, že dětem poskytují kvalitní stravování. Využívají biopotraviny a ovoce se zeleninou bez chemických postřiků nebo hnojiv s českým původem. V jejich jeslích a školkách najdete čističky vzduchu - ty vytváří vzduch bez škodlivin a alergenů, což je výhodné zejména pro děti trpící alergiemi či astmatem.

    Děti v těchto zařízeních se dělí individuálně do několika skupin podle věku, fyzické a psychické připravenosti. Nízký počet dětí zajišťuje nejen individuální přístup, ale také rozvíjení prosociálních vztahů - podporu dětských přátelství.

    Přečtěte si také: