Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Radíme: Přihlaste dítě do hudební školy – pomůžete mu rozvinout kreativitu!

    4.9.2011, Tereza Menclová

    Prázdniny skončily a dětem začal neoblíbený školní rok a s tím spojené další povinnosti. Svou činnost však zahajují nejen školy, ale také různé kurzy, zájmové kroužky a rovněž i umělecké a hudební školy. A právě hrou na hudební nástroje může vaše ratolest rozumně využívat volný čas a zároveň rozvíjet svou kreativitu i umělecké cítění. A jak vybrat pro dceru či syna ten správný nástroj?

    Při vybírání hudebního nástroje vám může poradit přímo lektor, ale záleží také na preferencích vašeho dítěte. Pokud se vaše ratolest zhlédla v některém ze slavných rockových zpěváků, pořízením kytary nemůžete nic zkazit. Vybírat můžete mezi různými značkami a typy, vedle klasických kytar a baskytar existují také třeba westernové či elektrické kytary a k nim potřebné příslušenství – komba, trsátka, zesilovače, reproboxy.

    Máte-li raději jemnější zvuk piana, vybírat můžete z celé řady kláves a digitálních pian. Výhodou je, že klávesy jsou poměrně skladné a disponují mnoha funkcemi a zvukovými efekty. Součástí bývají i výukové systémy, zvukové rejstříky, různé rytmy a předprogramované skladby. O to víc bude hraní pro vaši ratolest zábavnější. Jednotlivé keyboardy a digitální piana se pak liší cenou, značkou, počtem kláves a množstvím funkcí.

    Další možnost představují různé dechové nástroje. Mezi nejpopulárnější bezesporu patří flétny, ať už zobcové nebo příčné, klarinety či hoboje. Ze žesťových dechových nástrojů pak trubky, křídlovky, pozouny a mnohé další. Při vašem rozhodování pak bude hrát roli jak cena, tak velikost a hmotnost daného nástroje. Důležité je, aby se dítě cítilo při hraní dobře, pohodlně a aby mělo sílu vybraný dechový nástroj „ufouknout“.

    Poslední velkou a neméně oblíbenou skupinou jsou smyčcové hudební nástroje, mezi něž patří housle, kontrabas, violy a violoncella. Pořizovací cena těchto nástrojů může být o něco vyšší, nicméně do takového koníčka se nepochybně vyplatí investovat. A pokud svému dítěti poskytnete dostatečný prostor pro jeho přání a představy, hraní na hudební nástroj ho bude nejen bavit, ale poskytne mu také příležitost k vlastní seberealizaci.

    Přečtěte si také: