Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nechoďte s dětmi na veřejná hřiště – hřiště přijde až k vám na zahradu!

    20.7.2011, Dagmar Čechová

    Váš potomek miluje dětská hřiště a vy jste se tak stali pravidelnými – často i denními – návštěvníky toho nejbližšího u vašeho domu? Už se zdravíte s jinými rodiči, kteří tráví valnou část svého dne v parku, kde hlídají u houpačky nebo klouzačky svou ratolest? Proč ale svým dětem nepořídit kus takového hřiště až domů?

    Jeden můj kamarád byl doslova obětí nového hřiště, které jim jejich městský úřad postavil u kraje města, ve kterém žije. Hřiště se nachází u plně obydlených panelových domů, on ale bydlí dobrých pár kilometrů odsud v rodinném domě. Při náhodné návštěvě tohoto hřiště si tak zpečetil osud. Každý víkend ho jeho dva synové nutí sem chodit.

    Po třech měsících toho už měl plné zuby a rozhodl se svým potomkům postavit malé hřiště na zahradě. A bylo to jednodušší, než čekal. Jistě, mohl využít své šikovnosti a hřiště si postavit svépomocí. Jenže! On je přesně ten typ člověka, který onu špetku šikovnosti postrádá. Kde chybí vlastní šikovnost, poslouží iniciativa specializovaných firem. Dětská hřiště do zahrady lze totiž bez problémů objednat od specializovaných firem. A to přesně udělal můj známý. Nemůže si to vynachválit – víkendové výlety na kraj města nahradilo vlastní hřiště přímo na zahradě.

    Měla jsem to štěstí, že jsem mohla přihlížet sestavování celé sestavy a mohu říct, že s přehledným návodem to zvládne opravdu každý. Jde vlastně o velkou stavebnici, se kterou vám rády pomohou i vaše děti. Materiály použité při stavbě jsou především tlakově impregnované dřevo a plast (skluzavky, houpačky a další prvky). Dřevo je primárně dodáváno s objednávkou, ale můžete použít i vlastní, pokud nějaké vhodné máte.

    Sestava je tvořena patrovým domečkem, v jehož spodní části se nachází pískoviště se sítí proti kočkám, dále pak žebřík nebo šplhací kameny a samozřejmě skluzavka. K tomu se dá přistavět i houpačka, šplhací síť a další. Pokud se inspirujete a hřiště taky objednáte, dejte pozor, aby bezpečnost byla dodavatelem certifikována – na bezpečí dětí přece záleží ze všeho nejvíc.

    Můj kamarád už může v klidu sedět na zahradě, zatímco si jeho děti užívají na vlastním hřišti. Má dokonalý přehled a navíc nemusí nikam dlouho cestovat. A co vy a vaše děti?

    Přečtěte si také: