Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Lednice tajemství zbavené: Jak dobře vybrat a neprohloupit

    14.7.2011, Dagmar Čechová

    Nedávno jsem se známou řešila problém zvaný lednice. Jakou koupit, aby vyhovovala všem předpokladům průměrné (ale náročné) hospodyňky a její rodině. Došly jsme k závěru, že taková lednice neexistuje, dá se ale určitě nahradit takovou, která splňuje alespoň ty realistické představy.

    Každá žena chce mít krásnou kuchyň a k tomu patří i pořádné vybavení – plynový sporák nebo sklokeramická deska, trouba, myčka nádobí a samozřejmě lednice. A právě lednice je tím nejpropíranějším kusem bílé techniky z výše zmíněných. Má tolik aspektů, které je nutné zhodnotit a pořádně promyslet, že z toho jde člověku hlava kolem.

    Nejprve musíte vzít v potaz, zda je lednice samostatně stojící nebo vestavěná, potom promyslet, jakou by měla mít barvu – klasickou bílou, moderní nerez nebo dokonce úplně jinou? Bude kombinovaná s mrazákem nebo samostatná? Jak má být vysoká, jaký má mít objem? A teprve až když k nějaké té lednici přistoupíte, zjistíte, že tím výčet problémů jen začíná. Musíte vyřešit, jaké potraviny sami nejvíc uskladňujete, aby se vám do lednice vešly, na kterou stranu budete otvírat dveře, zda je v ní dost místa a lahve s pitím a tak dále.

    Nakonec jsem přeci jenom jednu lednici, která by mi vyhovovala, našla – byla jí lednice Whirlpool WBE 34132 A++W (přemýšlela jsem i o nerezové variantě lednice Whirlpool WBE 34132 A++X, ale tu jsem nakonec zavrhla, nehodila se mi k celkovému ladění mé kuchyně – sázím na bílou klasiku). Je vysoká téměř 190 cm a její celkový objem čítá 341 l. Jde o kombinovanou chladničku, takže už žádné shánění mrazáku – i ten je zde se svými 116 l dost velký. Její cena 7 300 Kč je také velmi příznivá – mám pořádnou ledničku a neutratila jsem desetitisíce. A jako bonbónek navíc jde o lednici třídy A++, což znamená, že její spotřeba bude úplně minimální.

    Výše zmíněná lednice Whirlpool už mi stojí v kuchyni a nemůžu si ji vynachválit – je velice tichá, poličky se dají přizpůsobit potřebám každého, do přihrádek ve dveřích se vejde i velká dvoulitrová láhev. Jediné, co neumí, je sama se plnit. Na reklamačním oddělení mi ale řekli, že na tohle se garance spokojenosti nedá uplatnit :-) .

    Přečtěte si také: