Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Škola za dveřmi? Pořiďte prvňáčkovi školní vybavení s předstihem!

    28.5.2011, Lucie Kubátová

    Letní prázdniny už pomalu klepou na dveře, sluncem provoněné dny jsou toho důkazem. Celá řada školáků a studentů, od těch nejmladších až po ty nejstarší, vítá dva dlouhé měsíce volna s upřímným nadšením. Léto symbolizuje nejen odpočinek od školy, úkolů a referátů, ale také období dovolených, koupališť a velkých prázdninových cest. Ať už trávíte červenec v cizině nebo u babičky na venkově, dětské oči mají tu moc vidět dobrodružství kdekoliv. S koncem prázdnin z úst malých uličníků jistě uslyšíte nářek nad neodvratně se blížícím začátkem školy, přesto se najde malá skupinka těch, kteří se svého prvního zvonění nemohou dočkat.

    Nadšení horlivých prvňáčků většinou nezná meze, a jelikož školní prostředí zatím nepoznali, je pochopitelné, že v jejich představách je první školní den dobrodružstvím, na které nehodlají jen tak zapomenout.

    První den strávený ve škole představuje v životě každého dítěte jistý zlom. Je důležité, aby si dítě školu oblíbilo, a také aby se přirozeně začlenilo do kolektivu. Stejně náročný je ale první den i pro rodiče, kteří své dítko do školy doprovázejí. Ačkoliv se to nezdá, i s dospělými taková událost leckdy zahýbe. Jednak proto, že ve chvíli, kdy své dítě uvidí poprvé sedět ve školní lavici, uvědomí si, jak rychle jim vyrostlo, a bude se jim zdát, jako by to bylo včera, co si ho přivezli domů z porodnice. Zadruhé proto, že vybavení dítěte do školy s sebou přináší celou řadu starostí.

    Sehnat všechny školní potřeby nemusí být vždy snadné, a to i přesto, že obchody jsou z hlediska výběru více než velkorysé.

    Pokud necháte nákupy na poslední chvíli, je sice velká šance, že narazíte na slevy a výbavu pro prvňáčka pořídíte levněji, ale je také možné, že se vám nepodaří sehnat vše podle vašich představ. Nechcete-li se honit s košíkem přeplněnými uličkami supermarketů na konci parného srpna, pořiďte svému dítěti školní výbavu už nyní. Ušetříte si zbytečný stres a poslední prázdninové dny si budete moci užít naplno. Nakupovat můžete i z pohodlí domova. Internet, ono pověstné skladiště nekonečných možností, nabízí nádherné a kvalitní školní batohy, penály a různá pouzdra, ale i psací potřeby a další důležité věci.

    Přečtěte si také: