Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Teplo rodinného krbu – umění topenářství

    6.5.2011, Markéta Vocetková

    Přestavujete svůj domek či si stavíte nový? Pokud ano, určitě jste se již zamýšleli nad tím, jak zajistit teplo rodinného krbu. Teplo je důležitou součástí domova a každý člen domácnosti se rád vrací do vyhřáté domácnosti.  Proberte možné alternativy a vyberte tu nejvhodnější. V oblasti topenářství existuje mnoho variant a pár těch nejzajímavějších bychom vám chtěli představit.

    Olejové vytápění je velice úsporné, co se energetiky týče, poskytuje pohodlí a komfort, není tedy divu, že tento způsob topení využívá více než 40% Evropy. Je vhodné pro vytápění rodinných domků, kanceláří a jiných větších objektů. Výhodou také je, že topné oleje jsou cenově velmi přijatelné, patří k nejlevnějším na trhu, jejich zásoby můžete mít uložené v nádržích a nejste tedy závislí na ostatních energetických zdrojích.  Zodpovědnost za provoz a údržbu topení přebírá topenářská společnost, která topení zřizuje. Máte tedy veškerý komfort, který si jen můžete přát.

    Dalším a velice oblíbeným řešením je podlahové vytápění domácnosti.  Není jen energeticky úsporné, má mnoho dalších výhod. Tou největší je asi fakt, že ohřátý vzduch neproudí tak intenzivně, jako u radiátorů, proto méně víří prach. Je to velmi oblíbená metoda vytápění zvláště u citlivých osob a alergiků.  Podlahové vytápění nepotřebuje údržbu, lze ho napojit na nízkoenergetické zdroje například na tepelná čerpadla, solární panely či kondenzační kotle, které vám zajistí každá pořádná firma zajišťující servis v oblasti topenářství.

    Nízkoenergetické zdroje vytápění typu solární panely, fotovoltaické články a tepelná čerpadla se za posledních pár let staly doslova boomem. Jsou nejen ekologické a velice energeticky úsporné ale také velice praktické. V topenářství jsou čím dál častěji vyhledávány hlavně z důvodu finanční návratnosti nákladů za topení.

    Než si vyberete tu pravou variantu, doporučujeme poradit se s odborníky. Ti s vámi zkonzultují možná řešení a případné alternativy tak, abyste i vy měli co nejhezčí teplo svého rodinného krbu.

    Přečtěte si také: