Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bezpečné hračky: Barevné pěnové puzzle

    28.2.2011, Michaela Rochovanská

    V domácí výrobě vzniknul certifikovaný produkt, který rozhodně potěší každé malé dítko a jako bonus, snad ten nejvzácnější, je jistota, že daná hračka slibuje bezpečnost. Řeč je o pěnových puzzlích.

    Nejvíce snad rozzáří dětské oči oblíbené hračky, pestrobarevné obrázky a zvířátka. Proč tedy všechny tyto věci nespojit? Pro jejich rodiče, jež dbají na jejich zdraví a bezpečnost, dávají velký pozor, aby vhodného dětského společníka na hraní vybrali. Jednou z věcí, která spojuje jak přání dítka, tak rodičů, jsou pěnové puzzle.

    Skládanky nabízejí nejrůznější motivy

    Zdravotně nezávadné puzzle děti potěší především svou lákavou hravostí. Sestavováním jednotlivých dílků vznikají zajímavé obrazce. Děťátko si z nich tak může sestavit vlastní pěnový koberec. V mžiku se dokáže zabavit zábavnou a hravou formou a navíc si sám „spoluvytváří“ svůj pokojíček.

    Díky pěnovým puzzlím, které se můžou chlubit českou výrobou a především pak certifikací „bezpečné hračky“, se ratolesti mohou i učit. Jednotlivé dílky totiž nabízejí také číslice, písmenka a geometrické tvary, které mají děti za úkol poskládat. Zřejmě největšího úspěchu se u nejmenších dočkají skládanky s motivy zvířátek. A opět se bude jednat o velmi pestrobarevné provedení, které děti zajisté zaujme.

    Například takový geometrický koberec, jenž se skládá z dvanácti rámečků, napomáhá rozvoji prostorového a logického myšlení dítěte. To si při skládání procvičí i paměť a tvůrčí představivost.

    Koberec vybírejte i podle délky a počtu dílků

    Složený pěnový koberec, který zaručuje měkký a příjemný povrch, dosahuje délky až 60x90 cm. Nicméně rozměry bezpečného „puzzlového koberce“ si můžete vybrat stejně tak jako počet dílů. Zda si tedy bude dítě hrát s šesti či dvanáctidílnými puzzlíky je jen na vás.

    Podlahový díl se hodí do relaxačního a hracího koutku. Kromě toho ho můžete využít také při sportovních aktivitách, a sice jako podložku při sportu. Hodit se bude i na dovolené, poněvadž je na něm možno odpočívat na pláži.

    Přečtěte si také: