Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Prázdninové pobyty pro děti

    24.3.2013, Radka Kapuciánová

    Dodnes vzpomínáte na svá dětská léta, první kamarádství a lásky? Zážitky z letních táborů jsou věčné! Dobrodružství, radost i stesk po rodičích. Všechny pocity byly vykoupeny lumpačinami s nejlepšími kamarády či prvním polibkem v šeru za umývárnou. Mají dnešní děti o tábory ještě zájem?

    Každá generace je jiná. Rodiče sbírali céčka, děti dnešní doby se předhánějí v soutěži o lepší tablet či mobilní telefon. S tímto tempem se vnoučata budou pyšnit sbírkou umělých tkání. Přátelství však trvá napříč staletími. Pouto kamarádství utuží v prvé řadě společné zážitky. Pokud tedy šedivíte při představě dvou volných prázdninových měsíců s vaší ratolestí v ruchu velkoměsta, máme pro vás radu!

    Včasná příprava

    S přípravou vašeho plánu značka letní tábor začněte již zjara. Zkuste čas od času zabrousit do vod internetu a udělat si jasnou představu o možnostech, které dnešní trh nabízí. Táborů je celá řada - pro malé děti i dospívající mládež. Vodácké, koňské, středověké nebo tábory v Bradavicích po vzoru Harryho Pottera… I to nejposlednější dítě s podivnými koníčky se dá zařadit na tematický tábor! Nadhoďte ledabyle, jak se syn vaší kolegyně nemůže dočkat šesti týdenního pobytu v lesích na Vysočině. Vyčkejte na reakci a podle ní tlačte na pilu dál. Dejte na výběr z několika možností. Pohrozte příjezdem babičky z Moravy holdující rybímu tuku!

    Vzpomínky na celý život

    Jistě dříve nebo později naleznete se svou ratolestí společnou řeč na téma letní tábor. Poté stačí už jen vybrat ten pravý pobyt za cenu přiměřenou vašemu rodinnému rozpočtu. Buďte obezřetní a raději si dvakrát vše ověřte. Včetně referencí od rodičů i dětí! Odradit vaše dítě od jakýchkoli dalších pobytů by byla ta největší chyba! Každá seriózní agentura zajišťující letní tábory má své profesionální pedagogy, vychovatele i praktikanty. Opatrnost se vyplácí!

    Buďme k sobě upřímní, děti posíláme na letní tábory pro svůj klid v duši, zotavení se po školním roce a dopřání si trochu pohody. V druhé řadě nám jde i o bezpečnost ratolestí - ulice velkoměst jsou špatným příkladem pro děti i pro dospívající. Letní tábor přinese nová přátelství, zkušenosti, zážitky a notnou dávku osamostatnění. Letošní léto bude plné vzpomínek!

    Přečtěte si také: