Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak efektivně bojovat o pracovní místo?

    5.12.2012, Radka Kapuciánová

    Dostaly jste výpověď? Hledáte novou práci? Inspirujte se, jak zvýšit své šance ve výběrovém řízení...

    Hledáme novou práci

    Určitě to znáte – ať už se to stalo přímo vám, někomu z vaší rodiny či přátelům, výpověď z práce je něco, co zaručeně zahýbe s naší psychikou. Najít novou práci totiž není nijak snadné, a to ani ve větších městech naší republiky, dokonce ani v Praze, jelikož tady je o to více lidí. Na jednu volnou vypsanou pozici se hlásí desítky až stovky lidí, kteří jsou nuceni spolu soutěžit v mnoha kolech výběrového řízení, které je energii ubíjející. Musíte být neustále ve střehu, umět pohotově odpovídat, musíte se umět zalíbit a říkat to, co personalista firmy, do které se hlásíte, chce slyšet.

    Jaké jsou požadavky?

    Maturitu má dnes již skoro každý, a tak firmy zvyšují své požadavky a po uchazečích o práci chtějí vysoké školy a dlouholetou praxi. Ovšem co dělat, když jednu (nebo více) z podmínek nesplňujeme? Určitě není dobré sklopit hlavu a jít dál. Pokud máte co nabídnout, přihlaste se na pohovor a dobře se připravte. Vaše šance se zvýší, když absolvujete vzdělávací kurzy. Pomohou vám dohnat to, co z vysokých škol již umí vaši soupeři o místo. Nezapomeňte pak především na to, že dnes téměř každý více či méně ovládá anglický jazyk, který vyžaduje skoro každý zaměstnavatel. Dožeňte vaše mezery!

    Zvyšte svou kvalifikaci

    Nemusíte se také poohlížet po práci jen ve svém dosavadním oboru – upřímně se zamyslete nad svými schopnostmi a vědomostmi a pokud zvolíte obor, ve kterém vám prozatím schází praxe, řešením jsou rekvalifikační kurzy, které mohou značně zvýšit vaše uplatnění na trhu práce. Nabídněte více než ostatní! Pokud jste právě registrované na úřadu práce, doporučuji zjistit si podmínky, za kterých můžete využít rekvalifikačního kurzu hrazeného právě úřadem práce.

    Nikdy není pozdě!

    Existují kurzy všeho druhu a je jen na vás, kolik do svého vzdělávání investujete. A pamatujte hlavně na jedno – nikdy není pozdě! Začít s jazykovým či jinak vzdělávacím nebo rekvalifikačním kurzem můžete ve dvaceti stejně jako v padesáti letech. A nebo klidně v důchodu, jen abyste se nenudily…

    Přečtěte si také: