Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Rodinné bydlení na dosah ruky

    25.8.2012, Markéta Vocetková

    Bydlení nemusí být jen v bytě. Je spousta možností, jak si zařídit rodinné bydlení.

    Každý den do práce a z práce, unavení z povinností, které musíme zastat, ať chceme nebo ne. Každý člověk se za život mění, vyrůstá a dospívá a naopak stárne. S naším věkem se mění mnoho věcí – naše potřeby, touhy a místo kde žijeme. V mladém věku jsme rádi za teplo matčiných sukní v domě či bytě, kde vyrůstáme, v pubertě se snažíme osamostatnit, z hnízda vylétáváme na noc čím dál častěji a vracíme se až k ránu. Není se tedy čemu divit, když začneme uvažovat nad vlastním bydlením.

    Garsoniéra nebo dům? Vybírejme vždy s rozumem!

    Rodinné bydlení vybíráme podle mnoha faktorů, hlavními jsou asi pro většinu lidí cena a lokalita.  Cena bývá ovlivněna již výše zmíněnou lokalitou a velikostí bytu či nemovitosti obecně. Pokud jste mladý člověk a s partnerem hledáte něco do začátku, asi si hned nebudete pořizovat vlastní vilu, spíše menší garsonku ve městě vaší práce.

    Když ve vztahu jde do tuhého a z vašeho přítele se najednou přes snoubence stane manžel, garsoniéra najednou přestane stačit, a pokud ještě přijede čas očekávání, problém je rázem na světě. Rodině už garsonka stačit nebude a je třeba přesunout se dál. Například byty Praha. Byty v Praze jsou žádanými nemovitostmi, tudíž i jejich cena bývá vyšší než například v Brně, Ostravě či Olomouci.

    A pokud zatoužíte po naprostém soukromí, nezahrnující sousedy za tenkou sádrokartonovou zdí, je vhodnou myšlenkou začít uvažovat nad rodinným domečkem.  Teprve tehdy oceníte to pravé soukromí. Mít vlastní zahradu, své soukromí a pohodlí. V dnešní době máte několik možností, jak si rodinný dům pořídit.

    Rodinný dům si můžete postavit, což je časově nejnáročnější. Můžete jej také koupit již postavený či si jej, podobně jako byt, pronajímat.  Mít se kam vracet, do tepla rodinného krbu, potřebuje každý z nás. Jen velmi málo lidí se dokáže spokojit s nebem nad hlavou a pár osobními věcmi. 

    Vyberte si bydlení dle vašich možností. Je to velmi snadné.

    Přečtěte si také: