Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pokuste se zachytit neopakovatelný okamžik s pořádným fotoaparátem!

    26.2.2012, Marika Postlerová

    Známe to asi všichni. Jsme na dovolené, oslavě narozenin nebo jiné akci, která stojí za to, a náhle nám proběhne hlavou – tohle by stálo za snímek! Dnes jsme v době, kdy si chce každý uchovat vzpomínky na jedinečné zážitky a okamžiky. Většinou je také chceme sdílet se svými blízkými, přáteli, kolegy ze zaměstnání, spolužáky ze školy apod. Který rodič se nerad chlubí svými dětmi? Narození, první kroky, první slova, první den ve škole, maturita – sledujeme celý jejich život, a když nás opustí, chceme si ta léta znovu připomenout. Fotoaparát je tedy v dnešní době nedílnou součástí našeho všedního i nevšedního života.

    Stejně jako pokročila doba, vyvíjejí se i fotoaparáty. Kde jsou ty doby, kdy jsme se nad jeho výběrem nemuseli téměř pozastavovat? První opravdový snímek byl vytvořen v roce 1826 jistým francouzkým vynálezcem Nicéphorem Niépcem. Byl to první zdárný pokus zachytit realitu a zachovat jistý okamžik. Doba ale pokročila. Od černobílých fotografií složitě zachycovaných na nepraktické fotocitlivé desky, přes první fotografické a barevné filmy, se dostáváme do 21. století, ve kterém fotografickému průmyslu vládnou digitální fotoaparáty. Nabízí se nám už možnost si nejen snímek vyvolat, ale také elektronicky uchovat a sdílet ho přes veřejnou síť s ostatními lidmi po celém světě.

    Výběr digitálního fotoaparátu ale není vždy jednoduchá záležitost. Je možnost si vybrat ze dvou hlavních druhů. Kompaktní digitální fotoaparáty jsou jednodušší na ovládání a dokáží snadno a rychle vytvořit kýžený snímek. Digitální zrcadlovky jsou ideální pro nadšence, kteří si chtějí každou fotografii řádně vychutnat. Mezi uživatelsky nejoblíbenější patří fotoaparáty Olympus a Nikon. Jejich specifika se ale do značné míry liší, a proto záleží na vašich preferencích.

    Fotoaparáty Olympus jsou velmi populární u široké skupiny lidí. Jejich přednost tkví především v jednoduchosti ovládání. Jsou ideální pro ty, kteří hledají vysokou kvalitu za optimální cenu. Fotoaparáty Nikon mají dlouholetou tradici. Společnost Nikon patří na trhu k předním výrobcům fotoaparátů. Jejich modely vás nemohou zklamat. Pro koho je fotografování srdeční záležitostí, nesáhne vedle!

    Přečtěte si také: