Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Podlehněte blahodárné síle horkých lávových kamenů

    22.1.2012, Lucie Kubátová

    Horké lávové kameny pomáhají lidem na celém světě už tisíce let. Jejich sílu a potenciál kdysi objevili příslušníci staroorientálních kultur, kteří hojně využívali jejich příznivých účinků na lidské tělo. Stejně jako tenkrát, i dnes masáž horkými kameny představuje nejen rozkoš z pocitu naprosté relaxace a uvolnění, ale také alternativní a účinnou léčebnou proceduru, díky které uděláte něco navíc pro své zdraví, a především sami pro sebe.

    Horké kameny jsou jedním z oblíbených postupů termoterapie, jejímž hlavním cílem je prohřát celé vaše tělo. Jakmile se vaším tělem rozlije příjemná horkost, nic nebude stát v cestě tomu, aby se vaše svaly patřičně uvolnily, což je důležité hned ze dvou důvodů. Jednak proto, že pocítíte úlevu a pomalu se naladíte na relaxační vlnu, která bude postupně prostupovat celým vaším tělem, a také proto, že s uvolněním napětí se svaly snáze zbavují škodlivých látek. Díky celkovému prokrvení se budete cítit báječně.

    Pravidelné praktikování masáže lávovými kameny vás zabaví svalové ztuhlosti a nepříjemných bolestí v oblasti zad. Horké kameny mají ale i celou řadu dalších účinků. Celkové snižování napětí v těle vám pomůže snáze odbourat stres a zvyšovat vaši odolnost vůči němu.

    Trápí-li vás časté bolesti hlavy a s nimi spojené problémy s nespavostí, vyzkoušejte intenzivní masáž kameny. Neodstraní trvale příčinu bolesti, ale v momentě, kdy se nebudete cítit dobře, vám dodají dostatek energie k potřebnému uvolnění tenze.

    Správné fungování lymfy je jádrem zdraví každého člověka. Je-li lymfa v nepořádku, odnáší to váš imunitní systém, v těle se zadržuje nadbytečné množství vody a shazování kil se tak komplikuje.  Kameny stimulují činnost oběhového a lymfatického systému a mohou tak být doprovodnou léčbou či prevencí při těchto problémech.

    Masáž horkými lávovými kameny je nejen skvělým medicínským prostředkem, ale také zklidňujícím způsobem relaxace, který vás zaručeně potěší.

    Přečtěte si také: