Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Momenty, na které nechcete zapomenout: fotoateliéry nejsou mrtvé!

    7.5.2011, Lucie Kubátová

    V přehršli digitálních fotoaparátů se pomalu ale jistě ztrácí nejen klasika, ale i smysl fotek. Disponujete-li moderním fotoaparátem, fotíte nepřetržitě. Snímáte všechno a nejlépe hned několikrát, protože co kdyby se výsledný obrázek nepovedl, byl rozostřený anebo dokonce neodrážel to, co jste chtěli vyfotit.

    A tak fotíte a následně automaticky prohlížíte objekty své fotografické mánie v paměti fotoaparátu. Je to jednoduché a praktické. Vše, co vyfotíte, uložíte do počítače. Pokud nepatříte mezi ty dostatečně disciplinované, většina fotek se vyvolání nikdy nedočká. A tak pomalu mizí kouzlo klasických papírových fotek, které, doprovázeny nesčetnými komentáři, kolují na rodinných oslavách. Co s tím?

     

    Dumáte-li nad tím, jak vrátit fotce její původní půvab, dejte vale desítkám totožných fotek z digitálního fotoaparátu. Udělejte si takové, které vás budou těšit i za dvacet let. Pokud vám chybí kuráž anebo profesionální fotografický um, navštivte fotografický ateliér.

    Předně je důležité najít si takový fotografický ateliér, který vám bude vyhovovat ve všech ohledech. Vyberte si podle svého města – fotoateliér v Brně, Praze, Ostravě, Plzni, Olomouci, nebo v té poslední vesničce na konci světa – na profesionála narazíte všude!

    Ujasněte si, o jaké fotky máte zájem. Fotografické ateliéry nabízejí v dnešní době nepřeberné množství různých typů fotografií, je jen třeba uvědomit si, k jaké příležitosti má fotografie být. Nejčastější jsou klasické portrétové fotky. Oblíbené jsou ale i fotografie dětí a miminek, těhotenské fotografie a samozřejmě rodinné fotky.

    Zapomeňte na to, že do fotoateliéru se chodilo možná za první republiky a dnes je to jen přežitek, naopak. Fotky, které vám udělá profesionální fotograf, mají skutečnou hodnotu. Zůstanou vašim dětem, vnoučatům či pravnoučatům, stejně tak, jako fotky vašich prababiček zůstali vám. Kdykoliv je vytáhnete z šuplíku a prohlížíte si ty staré černobílé kousky, právem vás jímá nostalgie.

    Přečtěte si také: