Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Máme pro vás 5 tipů na vánoční dárky do kuchyně

    6.12.2014, Alice Jendelová

    Máte ve svém okolí někoho, kdo rád tráví čas v kuchyni? Máme pro vás skvělé tipy, čím milovníky vaření obdarovat. Nebo inspiraci pro vás, o co si napsat Ježíškovi.

    Vánoce pomalu klepou na dveře a inspirace na dárky leckdy rok od roku slábne. Připravili jsme pro vás několik tipů, čím obdarovat ty, co rádi tráví čas v kuchyni. Pokud ale nikoho takového v okolí nemáte, nemusíte zoufat, že naše inspirace není správným dárkem. Do seznamu jsme totiž zařadili i vychytávky, které práci v kuchyni usnadní.

    Hrnec na těstoviny

    Pro milovníky italské kuchyně by vám neměl uniknout hrnec na špagety, těstoviny, brambory, zeleninu či jiné potraviny, které je třeba cedit. Vaření těchto jídel bude nyní opravdu jednoduché. Hrnec je dvojitý, takže při cedění jen vytáhnete horní část a necháte odkapat. Vybírejte však kvalitní nerezový materiál a dejte pozor, aby bylo možné ho používat na váš typ sporáku, nebo toho, komu ho věnujete.  Rozhodně nešlápnete vedle, když vyberete ten, co je možné používat na všech typech sporáku, plynové, elektrické, sklokeramické a indukční. A v dnešní době volte také hrnce vhodné do myčky.

    Miska na creme brulée

    Tento dárek ocení především milovníci dezertů a hodí se třeba jako dárek mladému páru. Pořiďte jich více a pak se nechte pozvat na návštěvu a vychutnejte si tuto lahůdku s dobrou italskou kávou. Uvidíte, že pak je budete chtít taky. Chcete-li být opravdu pečliví, přidejte i flambovací pistoli, s kterou hostitel vytvoří tu správnou krustu.

     

     

    Šunkovar

    Aneb konec nekvalitním šunkám. Velmi lehce si můžete vyrobit tento salám doma z prověřených, kvalitních surovin a přísad, které máte rádi, jako třeba olivy, papriku, koření či česnek. Doporučujeme například šunkovar Tescoma, který je v moderním retro designu a je i s teploměrem. Umožňuje vám připravit i poloviční porci, takže se nemusíte být, že byste šunku nestačili spotřebovat. Vyrobit si můžete třeba i paštiku či jiné dobroty. K šunkovaru totiž získáte i kuchařku s recepty. Tento dárek je vhodný především pro vaše blízké, kteří se zajímají o zdravé stravování.

     

    Sada nožů

    S čím nešlápnete skoro nikdy vedle, když sháníte dárek do nové domácnosti, jsou nejrůznější sady. A říká se, že ve správné kuchyni nemohou chybět kvalitní nože. Rozhodně se vyplatí koupit je právě v sadě, kde najdete nůž na pečivo, ryby a univerzální nůž. Hodit se může i sekáček. Co se týče materiálu, záleží na vašich preferencí či obdarovaného, ale populární jsou keramické nože nebo z nerez oceli.

     

    Sada hrnců

    Druhou sadou, kterou nepohrdne nová domácnost, jsou hrnce. Volte určitě nerezové hrnce. A dbejte na to, aby se hodily na všechny typy sporáků, jako je nabízí například Tescoma, která navíc nabízí i 5 let záruku. Kupujete-li dárek do již zavedené domácnosti, můžete koupit jen jeden hrnec, například s průměrem 14, 16 nebo 18 cm, protože těch není nikdy dost a najdou své využití. O kvalitě materiálů se vedou dlouhé diskuze. Více si můžete přečíst například zde.

     

     

    Snad jste našli inspiraci na ten pravý vánoční dárek. S kuchyňským nádobím dáváte dárek, který je kombinací praktičnosti, kvalitního zpracování i moderního designu.

    Přečtěte si také: