Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak vybrat správné povlečení

    5.1.2014, Alice Jendelová

    Chtěli byste nové povlečení, ale nevíte, jaký zvolit materiál a kde sehnat kvalitní a levné? Poradíme vám.

    Jaký zvolit materiál?

    Při výběru ložního povlečení máme na výběr hned z několika materiálů. Nejčastěji volíme bavlněné povlečení, které je takovou klasikou. Výhodou je, že drží svůj tvar a vybírat můžete z nepřeberného množství barev, vzorů a motivů včetně dětských oblíbených postaviček nebo hrdinů.

    Oblíbené je i krepové povlečení, zvláště pro jeho praktičnost. Nemusí se žehlit a navíc ho pohodlně zapnete na zip. Opět jde o 100% bavlnu, která udrží tvar a barvu. Krep je tedy nenáročným a přitom stálým materiálem.

    Velmi moderní je satén a na trhu najdeme i povlečení z bavlněného saténu, která má všechny vlastnosti bavlny, ale navíc je příjemné na dotek.

    Vybírat můžete i z prodloužených délek, takže pokud jste vysocí, nemusíte se bát studených nohou.

    K povlečení je ale nutné zvolit i vhodná prostěradla a i zde najdete několik variant materiálů. Náhradou bavlněné klasiky, která už je trochu na ústupu pro svou nepraktičnost, se stala oblíbená Jersey prostěradla. Opět se nemusí žehlit, materiál je velmi příjemný na dotek, navíc v zimě hřeje a v létě chladí. Je opravdu napínací, takže se nemusíte shrnutí během noci a to ani při vysokých matracích. Také velmi praktická jsou i froté prostěradla, které opět není nutné žehlit, a navíc příjemně hřejí. Výhodou obou materiálů je bezesporu i výběr z široké barevné škály. Můžete tak ladit povlečení s prostěradly.

    Důležitá je i přikrývka

    Při výběru ložního prádla dbejte i na správnou přikrývku. Často se mluví o kvalitních matracích a polštářích, ale i přikrývka si zaslouží vaši pozornost, protože i ta vám zajistí spokojený a kvalitní spánek, zvláště pokud jste alergici. Antialergické přikrývky obsahují výtažky rostliny aloe vera, který uklidňuje a regeneruje pokožku, čímž se zlepšuje i vás spánek. Chcete-li být navíc opravdu v teple, na trhu naleznete i termo přikrývky od českých výrobců. Kvalitní povlečení, prostěradla i přikrývky nabízejí stránky Bonatex.

    Vhodný materiál i do vaší koupelny

    O výhodách froté materiálu jsme se vám zmínili už při popisu prostěradel, kde je ovšem k bavlně přimíchám elastan. Froté ručníky a osušky jsou vyráběny ze 100% bavlny. Jsou tedy opravdu velmi savé a navíc příjemné při doteku s pokožkou. Stránky Bonatex nabízejí kromě ložního prádla i kvalitní ručníky, osušky, ale i dárkové sady. Vybírejte z mnoha vzorů a barev.

    Nakupte chytře!

    Chcete-li ušetřit, využijte výprodej povlečení, který na stránkách Bonatex probíhá. Za skvělé ceny najdete ložní prádlo luxusních značek. Nevyplatí se dlouho váhat, protože se jedná a poslední kusy. Rozhodně se tedy podívejte, zda se vám nějaký kus nezalíbí a pořiďte si ho za výhodnou cenu.

    Přečtěte si také: