Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Power jóga – cvičení, které vás uvolní i rozproudí krev v žilách

    25.3.2013, Markéta Vocetková

    Power jóga se dostává do našeho podvědomí stále častěji z reklamních letáčků a plakátu ve fitness. O co se přesně jedná, co power jóga obnáší a čím je zajímavá?

    Je dost možné, že potkáte člověka, který power jógu za jógu ani nepovažuje. Obsahuje sice některé typické cviky, ale celkově na těchto hodinách najdete v podstatně menší míře dechová cvičení a meditaci. Nemusíte se bát ani tvrdého odříkání, které v jiných případech musíte občas podstoupit. Nejedná se tedy o typickou lekci jógy, což ale neznamená, že z hodiny nemůžete odejít s úsměvem na tváři a s pocitem, že jste omládla alespoň o 5 let.

    Power jóga jako obměna staré dobré klasiky

    Budete se cítit skvěle, svým svalům rozhodně nedovolíte odpočívat, proto po příchodu domů můžete s čistým svědomím zhltnout klidně tabulku čokolády. Tím jsem chtěla říci, že na power józe nenajdete pouze relativně lehké cviky na protažení všech svalů, ale najdete i netypické a náročné pózy. Po pár lekcích zjistíte, že rozsah, který jste měly doposud, se  velkou měrou zlepšil a stres, který jste pociťovaly, vás už také tolik netrápí.

    Aktivní hodina se ale navzájem nevylučuje se slovy: relaxace a uvolnění. V dnešní době, kdy je svět tolik hektický, je potřeba občas nevnímat okolí a chvíli na nic nemyslet. Všechny druhy jógy by vám měly pomoci najít samu sebe. Vaším úkolem bude vnímat se trochu jinak; krásněji. Z jógy odcházíte s pocitem, že jste krásná, pro své tělo jste udělala něco dobrého, a že jste našla trochu klidu. Sérii cviků předcvičující může obměňovat, nebo neustále zůstávají stejné. Tím, že budete pravidelně navštěvovat hodiny power jógy, byste nakonec měly dosáhnout krásně vzpřímeného postavení a díky ztrátě kil i nádherné postavy.

    Jestliže se potíte, je dobré být vybavena malým ručníčkem, dále si s sebou vezměte podložku (v každém solidním studiu si ji máte možnost zapůjčit za poplatek nebo zcela zdarma) a samozřejmě velkou vodu (je třeba zdůraznit, že na každém cvičení musíte doplňovat tekutiny). Teď už vám jen přejeme krásnou zábavu plnou seberealizace a oddychu.

    Přečtěte si také: