Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Grilovací sezóna je za dveřmi

    7.2.2013, Radka Kapuciánová

    Blíží se nám konečně jaro a s ním i oblíbené grilování. Jste na něj připraveni?

    Jaro se nezadržitelně blíží a spolu s ním nás čeká odhazování vrstev oblečení, delší procházky, sportování na čerstvém vzduchu a rozhodně nemůžeme opomenout ani oblíbené grilování. To je natolik oblíbené, že si ho mnoho rodin vychutnává od jara do podzimu. Je to zážitek, při kterém se sejde celá rodina, nezřídka i s mnohými přáteli. Grilování je jednoduché a leckdy pohodlnější než vaření velkého nedělního rodinného oběda.

    Výběr vhodného grilu

    Pokud máte rádi maso, především to grilované, měli byste určitě některé věci o grilování vědět dříve, než s tím začnete. Například - grilů je spousta druhů, tak se v obchodě nestyďte požádat o radu, který je vhodný zrovna pro vás. Velmi důležité je mít gril s vysokým výkonem, a to zejména pro dobré propečení hovězích steaků.

    Pravá či falešná svíčková?

    Falešná svíčková je ten správný výběr, pokud si rádi pochutnáte na kvalitním mase a navíc byste rádi ušetřili. Zejména pokud grilujete pro rodinu i přátele, mohla by vás pravá svíčková vyjít na velké peníze, ovšem falešná svíčková je chuťově téměř stejná, a tak slouží jako plnohodnotná náhrada té pravé. Abyste při grilování uspěli a dosáhli uznání, je důležité vybrat nejen dobrý gril nýbrž i zvolit kvalitní uleželé maso. Někdo si ho navíc rád naloží alespoň přes noc do marinády, někdo ho jen potře olejem až přímo na grilu, jiný ho pouze osolí a na talíři dozdobí a dochutí bylinkami. To už je jen a jen na vás.

    Pořádný steak

    Až už tedy vytáhnete ze sklepa svůj starý gril či si zakoupíte nový a dostanete chuť na pořádný kus masa, doporučuji steak z falešné svíčkové. K tomu si udělejte několik domácích marinád či dipů, upečte v troubě domácí chléb, který vám krásně provoní byt a navíc se skvěle hodí ke grilovanému masu. K tomu si nakrájejte trochu zeleniny a máte hotovo. Nezbývá už nic jiného než popřát dobrou chuť.

    Přečtěte si také: