Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vhodný domácí mazlíček

    26.12.2012, Kateřina Ondíková

    Proč má člověk potřebu starat se o někoho dalšího než sám o sebe? Je to pocit zodpovědnosti, lásky k němu dalšímu. Co se stane v momentu, kdy se na tyto velké činy necítíme nebo nemáme pocit, že jsme pro to ty pravé? Můžeme začít žít samy. Samota je snesitelná jen po určitou dobu a dříve nebo později zatoužíme po někom, kdo na nás ochotně bude čekat doma večer co večer.

    Nejvěrnějším lidským společníkem je od pradávna pes. On nás svou láskou bezpodmínečně zahrnuje a na oplátku touží po dlouhých procházkách a vašem pohlazení. Ne vždy je pořízení čtyřnohého kamaráda možné. Vzpomeňte si na argumenty svých rodičů z dětství. Nedostatek času, prostoru, financí. Jistě vás napadne ještě řada dalších. Pes není jako kdysi oblíbené tamagoči. Je to závazek! Tvor odkázaný jen a jen na vás. Ostatně jako každý jiný domácí mazlíček.

    Pokud zvažujete pořízení jakéhokoli zvířete, postupujte opatrně. Zvažte limity svých možností! Diskutujte s přáteli. Proberte vše s vašimi blízkými. Každý z nás má rád jiný druh zvířat. Někoho uklidňují barevné rybičky v akváriu, jiného náladová kočka. Pokud máte garsonku, těžko si budete pořizovat dogu. Máte-li pracovní dobu od nevidím do nevidím, sousedi jistě s vaším vyjícím osamoceným společníkem porozumění mít nebudou.

    Buďte soudné!

    Jedna zlatá rybka v akváriu je mnohem více, než chudák znuděný jezevčík. Nejenom že vodní obyvatelka bude krásnou dekorací vašeho interiéru, ale není náročná na čas, nevyžaduje venčení a ještě vám možná splní vaše přání. Opravdu buďte rozumné a snažte se vcítit do vašeho nového potencionální miláčka. Máte dostatek financí, pokud by potřeboval veterinární pomoc? Máte zajištěné hlídání pro vaše výlety, na které vám společnost dělat nemůže? Není to jen o návštěvě chovatele, případně akvaristiky. Je to krok k závazku.

    Zkuste si napsat seznam, co můžete vašemu vysněnému domácí mazlíčku nabídnout. Napište si klady i zápory jeho pořízení a následné péče o něho. Nakonec vám třeba vyjde, že mraveniště ve skle je pro vás ten nejvhodnější mazlíček. Nebo naopak dojdete k závěru, že ve vás dřímá láskyplný majitel spokojeného psa.

    Přečtěte si také: