Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Odšťavňuju, odšťavňuješ, odšťavňujeme...

    23.11.2012, Dominika Drahovzalová

    Vitamínů není nikdy dost. Obzvlášť teď v zimě. Ale kde je vzít? Ne každý rád zobe pilulky. Je tu mnohem příjemnější a hlavně přirozenější cesta. Vede skrze odšťavňovače ovoce a zeleniny. Napijte se vitaminové bomby!

    Každý ví, jak potřebné jsou pro naše tělo antioxidanty, vitaminy a enzymy. Horší už ale je, jak je do sebe dostat. Takové pojmy zní trochu děsivě a ne všechny si dovedeme představit, že se mohou skrývat v něčem tak dobrém a chutném, jako je čerstvá ovocná či zeleninová šťáva.

    Jistě, běžný džus si můžete koupit i v obchodě. Ale přečtěte si pak jeho složení. Kolik ovoce se v něm opravdu skrývá? Člověk si dnes může být jist jen tím, co si udělá sám. A platí to tak i u šťáv a džusů. Proto se čím dál oblíbenějšími stávají domácí odšťavňovače.

    Není šťáva, jako šťáva

    Máte raději čistý džus nebo s kousky dužiny? Chcete si udělat zásoby nápoje do lednice? Kolik času máte na zpracovávání ovoce? To vše a mnohem více rozhoduje o tom, jaký odšťavňovač je pro vás ten pravý. K výběru toho nejlepšího můžete využít například průvodce výběrem odšťavňovače na internetu. 

    V dnešní době už zdaleka není jen jeden typ odšťavňovače a jeho výběr zkrátka není snadná záležitost. Dřív než si proto koupíte přístroj, který vám nakonec bude zase jen ležet ve skříni, je dobré pořádně si přečíst všechny dostupné informace. Skvěle vám v takovém případě poradí test odšťavňovačů. Ten bez zbytečných superlativ pravdivě hodnotí kvality a vhodnost strojů. 

    Díky němu zjistíte, že na jemnou ovocnou šťávu jsou lepší odstředivé, na džusy s kousky ovoce dvoukřídlové odšťavňovače a tak dále. Oblíbenou novinkou jsou pak šnekové odšťavňovače, které se hodí na zpracování téměř všech druhů ovoce i zeleniny a díky nízkým otáčkám se šťáva dá i déle skladovat.

    Ať už nakonec ale zvolíte jakýkoli přístroj, díky testům, radám a názorům spotřebitelů si budete moc být jisté kvalitou. Můžete se nechat inspirovat mnoha chutnými recepty a dodat tak tělu energii lahodným smoothie, ranním freshem nebo zeleninovým koktejlem. Dopřejete vašemu tělu zdravou dobrotu!

    Přečtěte si také: