Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bazén není jen letní záležitostí!

    19.11.2012, Markéta Vocetková

    Letní sezóna je již za námi a nám nezbývá než se na ni přes zimu těšit. Ovšem neznamená to, že se musíme nutně vzdát koupání se v bazénu. Se zastřešením bazénu se dá sezóna o delší dobu prodloužit.

    První mrazíky nám ukazují své horší já, s postupem času si již musíme zvykat na kratší dny a prodlužující se noci. Halíme se do vrstev svetrů a zimních bund, utíkáme se schovat do teplých, vyhřátých budov. Když pak sedíme s hrnkem teplého čaje v rukou, nostalgicky vzpomínáme na dobu prosluněných letních dní, plných zábavy, opalování a plavání v  bazénu, leckomu se opravdu zasteskne.

    Pro některé léto v září nekončí

    Obvykle platí, že koncem srpna léto končí, vracíme se do koloběhu všedních povinností. Usedáme do školních lavic, končí nám dovolená v práci. Když se nám povede užít si posledních pár teplých víkendů, je to téměř zázrak. Voda v přehradách už není tak teplá, sluníčko ztrácí svůj zápal a relaxace je již v nedohlednu. Ani zahrady nám moc potěšení nenabídnou. Bazény obvykle zazimujeme a do jara si na ně nevzpomeneme. Ale co když to jde i jinak?

    Pokud i vy milujete léto a to hlavně plavání v bazénu víc než cokoli jiného, je pro vás naprosto ideálním řešením zastřešení bazénu. Jestliže vlastníte bazén a užíváte si pohodu domácího koupání, není nad čím váhat. Zastřešení bazénu neslouží pouze jako kryt bazénu, aby se do něj přes dobu, kdy se nepoužívá, nedostaly nečistoty. Slouží též jako tepelná izolace a ochrana bazénu.

    Mnoho bazénů se již instaluje se zabudovaným vyhříváním. Ovšem efektivita výhřevu nezakrytého bazénu je minimální. Vyplatí se proto spolu s vyhřívacím zařízením pořídit k bazénu i zastřešení. Jistě alternativou jsou krycí plachty na bazén, ovšem ty vám nikdy nedopřejí takový luxus jako elegantní zastřešení. Na výběr je mnoho modelů a typů, můžete si vybrat přesně takový, který se vám hodí nejvíce. Vysoké zastřešení, kde se můžete koupat i v zavřeném prostoru, či nízké a elegantní? Je to opravdu jen a jen na vás.

    A jak si správně vybrat? Spolehněte se na kvalitu a tradici firmy, která má s bazény mnohaleté zkušenosti. Nebudete litovat a díky profesionálnímu přístupu budete mít jistotu, že jste vybraly dobře. Potěší vás i záruční a pozáruční servis. Nad čím váhat? Pro ty z vás, kteří si ani teď nejsou jistí, je tu ještě jeden pádný argument. Úspora peněz za energie při vytápění bazénu. Pro některé z nás doba koupání ještě neskončila!

    Přečtěte si také: