Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Detoxikace těla jako prevence před nemocemi

    12.12.2012, Markéta Vocetková

    S nadcházející zimou se blíží i další období chřipek a nachlazení. Účinnou ochranou před onemocněním je posilování naší obranyschopnosti a zároveň i občasná detoxikace těla.

    Přeplněné autobusy plné nemocných lidí, kanceláře a uzavřené prostory. Nemoci a viry se šíří téměř rychlostí blesku a ubránit se jim nebývá snadné. Ba právě naopak, většina z nás při první větší chřipkové epidemii ulehne do postele, či s virem úpěnlivě bojuje v práci za pomoci paralenu a horkého čaje. To však není ideální stav. Stáváme se přenašeči nemoci a zátěž pro náš organismus je několikanásobně vyšší než při běžném pracovním dni.

    Vytvořte si vlastní ochranný štít

    Protože tělo funguje stejně jako stroj, je třeba se o něj řádně starat, aby v něm fungovalo vše tak, jak má. Nejen že je třeba jej vyživovat, dodávat mu dostatečné množství vitamínů, minerálů a stopových prvků, ale také mu jednou za čas dopřát řádnou očistu. Očistou je myšlena detoxikace těla od nežádoucích škodlivin a celkové zlepšení funkce těla. Asi nejvíce se projeví na trávicím systému a na oběhové soustavě. 

    Ve střevech se nachází důležitá mikroflora, potřebná nejen pro trávicí ústrojí, ale také pro správný chod imunitního systému. Ne nadarmo se v reklamách mluví o důležitosti probiotik v našem jídelníčku. 

    Jestliže chceme s detoxikací začít, je třeba vědět, jaké potraviny konzumovat a jakou dietu dodržovat. Samozřejmostí je zelenina, ovoce a velké množství vody. Cílem je vyloučit mastná a nezdravá jídla, slazené nápoje, kávu a celkově jíst lehčí stravu. Čím více vody vypijete, tím lépe. Pročistíte nejen střeva, ale také ledviny. S menší zátěží lépe proudí krev tělem a oběhová soustava pracuje lépe. Jsme vitálnější a máme lepší náladu.

    Čisté a ozdravené tělo lépe pracuje. Nejen co se týká aktivity, ale také obranyschopnosti. Detoxikace těla je vhodnou prevencí proti všedním nemocem. Naše tělo si poradí s větším množstvím virů a bakterií než za normálních okolností.

    Začleňte detoxikaci do všedního dne

    Očista těla nemusí být drastickou změnou jídelníčku. Ba právě naopak ji můžete začlenit do svého běžného života. Vyhraňte si den, kdy budete pít pouze vodu či čistý, neslazený zelený čaj, který je bohatý na antioxidanty. Místo hovězího steaku si dejte plátek lososa s brambůrkem. A místo zmrzliny večer k televizi, mlsejte jahody, třešně či sušené švestky.

    Stačí pár dní, kdy zvolníte ve svém jídelníčku a uvidíte první změny. Budete se lépe cítit, dost možná lépe dopnete vaše těsné džíny a vaše aktivita rázem stoupne. Vyzkoušejte i vy kouzlo detoxikace a nechte své tělo dýchat!

    Přečtěte si také: