Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Psychické týrání - citoví upíři vás vysají rychle!

    16.11.2012, Zuzana Kůrová

    Legendy o upírech, kteří sají krev, zná každý. Ale co upíři, kteří z vás vysávají energii, chuť do života, nebo ve vás vzbuzují neustálé pocity viny. Připadáte si s nimi nesvé, provinilé, unavené. Může to být kdokoliv. Vaše kamarádka, matka nebo dokonce váš partner. Jsou často dobrými psychology a útočí na vaše slabá místa. Jsou to také často hysterické osobnosti s nízkým sebevědomím.

    Představte si následující situaci. Sedíte s kamarádkou na kávě. Během hodiny se vaší přítelkyni několikrát změní nálada, neustále si stěžuje, nepustí vás ke slovu, má rozmary jako malé dítě. Platíte, jste unavené a ze všeho nejvíc se těšíte domů na to, až si odpočinete. Nebo druhý případ. Vaše spolubydlící dělá neustále podivné dusno, žárlí na vás, máte pocit, že na vás nějak tlačí, celkově z ní máte špatné pocity a vzápětí se dostaví pocit nějaké vaší abstraktní viny, kterou jste se na ní dopustily. Ano, i takto se chovají citoví upíři. Nevyrovnaní sobečtí lidé.

    Nezralí a prolhaní

    Citoví upíři bývají také dětinští a většinou si své chování ani neuvědomují. Jsou přesvědčení o své pravdě a o tom, že okolí jim ubližuje. Často bývají zajímaví a okouzlující. Nezřídka to bývají submisivní ženy. Ale i muži umí vydírat. Možná jste potkaly někoho úžasného, ale paradoxně vám bliká kontrolka. Žárlí, pochybuje o vás, snaží se vám namluvit, že bez něj byste nebyla nic a dělá to tak dobře a s nevinnou tváří, že tomu nakonec uvěříte. Upírkami bývají také tzv. opičí matky, závislé na svých synech, které mají potřebu neustále ukazovat své prvenství ve vztahu k nim, či ctižádostivé matky, kterým se toho moc nepovedlo, ale terorizují své dcery nesplnitelnými požadavky pod rouškou motivace. Věta jako „Musíš to dokázat“ nemusí být tak nevinná, jak vypadá. Vůbec nejhorší věty jsou typu: "Když tohle uděláš, budeš nejlepší dcera".

    Na jedné lodi

    Když na vás  upíři chrlí své starosti a obavy, chtějí, abyste je měli také s nimi. Vaší kamarádce se něco nedaří, zatímco vy se chcete dívat na věci s optimismem. Vaše kamarádka však řekne něco jako, „dopadneme všechny stejně“ a barví záměrně i váš svět načerno, což si nesmíte nechat v žádném případě líbit. Oni jen chtějí, abyste byli stejně slabí jako oni.  Mají poruchu osobnosti a zkreslené vnímání světa. Citoví upíři o vás mívají často dokonalý přehled a moc dobře ví, jak na vás, pokud ale zpozorujete nějaké takové snahy, začněte se bránit a nenechte to zajít daleko, mohly byste skončit naprosto vysáté. Ve své slabosti jsou totiž velmi silní.

    Přečtěte si také: