Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pečujte o své zuby a okouzlete svět krásným úsměvem!

    7.6.2012, Marika Postlerová

    Co je to krása? Pouze pojem, jež je ve své podstatě velmi relativní. To, co lidé ve skutečnosti hodnotí, není tvar obličeje nebo jemnost rysů. Každý prvotně hledí na místa, která o vás něco malého ale velmi důležitého prozradí. Můžou to být upravené vlasy nebo neokousané nehty, díky nimž budete brána za tu pohlednou a přirozenou dívku či ženu. To, čeho si ale lidé všímají jako první, je úsměv! Váš úsměv totiž prozradí nejen míru vaší vřelosti, ale také poctivost v ústní hygieně. A nic nezkazí úžasný dojem z vaší krásy více než úsměv plný žlutých a zkažených zubů.

    Péče o chrup je věc, která většinou nezabere příliš času a přesto je tak moc neoblíbená. Proč? Proč je nejtěžší donutit dítě zrovna k čištění zubů? Na tuto otázku asi přesnou odpověď nezískáme, jedno je ale jasné. Návyky dětí se přenášejí do dospělosti, a proto je velmi důležité, aby si na tuto neoblíbenou činnost jednoduše zvykly.

    Při čištění zubů je důležitých několik aspektů. Dát si záležet a neodbýt se deseti vteřinami čištění je prvním z nich. Správný výběr zubní pasty je další věc, která leccos může ovlivnit. Možná si myslíte, že hlavní je, aby byla co nejkvalitnější. Není to však jediná důležitá věc. Lidé si totiž neuvědomují, že když se člověku z chuti pasty udělá nevolno, asi to bude jedna z nejméně oblíbených věcí, kterou během dne bude dělat a snaha se tomu vyhýbat bude čím dál tím větší. Dalším důležitým krokem je výběr vyhovujícího zubního kartáčku.

    Prvním aspektem vašeho zubního kartáčku by měla být tvrdost. Určení tvrdosti je důležité hlavně kvůli dásním. Samozřejmě chceme chrup co nejlépe vyčistit, ale nemusí nám kvůli tomu každý den krvácet dáseň. Následuje výběr vhodného tvaru a různého složení štětinek.

    Většina lidí používá klasický zubní kartáček. Někteří ale přilnuli k pokrokovější variantě a používají elektrické zubní kartáčky. Ten nevyžaduje tolik manuální činnosti, neboť základní pohyb při čištění chrupu obstará sám. Tato forma je velice populární právě mezi dětmi. Je to pro ně jakási forma hry, která dělá z nutnosti zábavu. Používat elektrický zubní kartáček má ale také jiné přednosti. Vlastní určité funkce, které obyčejný kartáček nezastane, a díky tomu zvýšíte efektivitu při čištění chrupu.

    Pokud chcete být opravdu důslední, doporučuji použít zubní nit a případně ústní vodu. Věřte, že se správným přístupem k zubní hygieně a pravidelnými prohlídkami u zubaře se za svůj chrup nebudete muset nikdy stydět!

    Přečtěte si také: