Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Masturbace jako prevence proti rakovině a stresu

    11.6.2011, Veronika Vycpálková

    Mnoho lidí vyrůstá s vírou v pověru, že masturbace je něco špatného a špinavého. Už dávno ale není důvod se kvůli tomu stydět. Jde o přirozené objevování sexuality. Přesto ještě dnes k tomu mnozí přistupují velmi diplomaticky a vždy když se o tom někde mluví, tváří se, že o tom právě slyšeli poprvé.

    Nejen, že onanovat není špatné, dokonce je to velmi prospěšné a ve stáří si za to ještě budete děkovat. Masturbace je totiž prospěšným kardiovaskulárním cvičením a příjemnou prevencí proti rakovině prostaty i velkým bojovníkem proti stresu.

    Celosvětové statistiky uvádějí, že pravidelně onanuje 95% mužů a 89% žen. V České republice to ale tak horké není. Podle výzkumu sexuologů Petra Weisse a Jaroslava Zvěřiny se u nás k masturbaci hlásí 83% mužů a 50% žen. Češi masturbují v průměru šestkrát do měsíce, jejich partnerky pouze čtyřikrát.

    Přitom vědci stále objevují nové zdravotní přínosy, které pravidelná masturbace má. Až se někdy opět budete chystat k autoerotice, prospějete svému zdraví hned na několika frontách.

    Rakovina prostaty

    Australská studie z roku 2003 prokázala, že u mužů, kteří onanují alespoň pětkrát týdně, je o třetinu menší riziko výskytu onemocnění prostaty. A proč? Protože pravidelným „proplachováním“ svého rozmnožovacího ústrojí bráníte tomu, aby se v něm usazovaly a rozmnožovaly jakékoli nečistoty a také tedy rakovinové buňky.

    Pravidelný sexuální styk je také blahodárný, ale v tomhle ohledu zdaleka ne tolik, neboť při pohlavním styku je mnohem větší pravděpodobnost zavlečení infekce, či pohlavně přenosných chorob.

    Předčasná ejakulace

    Pokud je právě předčasná ejakulace váš problém, masturbace pro vás může být účinnou technikou, jak s tím bojovat. Za prvé se pravidelnou masturbací naučíte pozorovat reakce svého těla, a tak přesně víte, kdy je třeba na chvilku přestat. A za druhé se zbavíte přetlaku, a proto by vyvrcholení logicky mělo nastat později.

    Redukce stresu

    Podle výzkumu provedeného v McKinley Health Center na univerzitě v Illinois masturbace významně snižuje úroveň stresu. Respondenti, kteří se hlásili k pravidelné masturbaci, byli spokojenější se svým tělem a udávali vyšší spokojenost v životě. Nebyli tolik napjatí, a proto nepodléhali tak snadno stresovým situacím, jako jejich nemasturbující kolegové.

    Přečtěte si také: