Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak zvýšit libido

    27.5.2011, Veronika Vycpálková

    Sex je pro vás trest a každý večer se s hranou migrénou otáčíte ke zdi a čekáte, až partner začne spokojeně oddechovat, abyste mohla usnout s klidným pocitem, že i dnes jste se „tomu“ vyhnula?

    Nemusí tomu tak být, jestliže víte, že máte nějaký problém, můžete na tom pracovat. Příčin, které mají za následek sníženou chuť na sex je mnoho.

    Těmito příčinami mohou být například nemoci, jako jsou onemocnění ledvin, neurologická onemocnění, kardiovaskulární onemocnění, diabetes, rakovina a další. Časté vedlejší účinky léků mohou mít na vaši touhu po sexu také neblahý vliv. Zejména pak léky na krevní tlak, antidepresiva, antipsychotika a některá antihistaminika.

    Velké množství alkoholu či drog také vašemu libidu hází pořádné klacky pod nohy. Anorexie či obezita, protiklady, jejichž efekt vaši chuť na milování je stejný. Další příčinou nechuti k sexu mohou být momentální nepohodlí nebo bolesti, které pociťujete při sexu. Stres či únava, těhotenství, narození dítěte a kojení, to vše může mít velký vliv.

    Jak zvýšit libido přirozenou cestou?

    Zkuste do svého jídelníčku vpravit známá přírodní afrodiziaka.

    Chilli působí přímo na centrum chutě na sex, které je umístěné v mozku. S dávkováním to nepřehánějte, půl papričky na osobu je tak akorát, více by mohlo mít nežádoucí účinky v podobě žaludečních potíží.

    Celer je pověstný tím, že po jeho požití je člověk takřka zaplaven silami. Obsahuje vitamíny a minerální látky, které uvolňují a uklidňují, což je předpoklad pro hezký sex. Kromě toho obsahuje substance, které jsou podobné hormonům, jež jsou produkovány tělem a podněcují k touze po sexu.

    Kořením, které vás nakopne, je například zázvor a pepř, které uvolňují svaly a sliznici a zvyšují chuť na sex.  Z bylinek se obraťte na pomoc k mátě peprné, která působí proti impotenci, meduňce, která navazuje pocit pohody a kopr, který uvolňuje zábrany.

    Jestliže ale cítíte, že je něco v nepořádku z nějakého hlubšího důvodu, ať už tělesného, nebo duševního rázu, je nutné vyhledat odborníka. Ať už praktického lékaře, který vás popřípadě převelí dál s tělesnými problémy, nebo psychologa či sexuologa.

    Přečtěte si také: