Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Ortel: Sex až po svatbě!

    24.2.2011, Veronika Vycpálková

    Vstoupit do svazku manželského neposkvrněná, nebo nabírat sexuální zkušenosti, které jistě zúročíte? Je sexuální abstinence před svatbou zárukou šťastného a spokojeného manželství?

    Zkuste si představit situaci, kdy vás partner postaví před jasný ortel: Sex až po svatbě!

    Jaké by byly vaše pocity, co by to ve vás vyvolalo?

    Je podle vás sexuální zdrženlivost až do svatební noci rozumná, opodstatněná, či dokonce žádoucí? Nebo jste vyznavači nezávazného sexu a schraňování bohatých zkušeností, co se sexu týká? Názory na toto téma se velmi liší. Zastánci sexu po svatbě nedají dopustit na hříšnost sesmilnění, věří, že sex má být jistou ctností právě manželství, nikoliv každého prvoplánového randění. Kritici sexu až po svatbě si naopak stojí za tím, že přirozený vývoj sexuality rozhodně nezačíná svatební nocí. Připomínají, že jde o přirozenou součást vzájemného poznávání a pro většinu z nás je to důležitá součást vztahu a v neposlední řadě, ne vždy je koupě zajíce v pytli cestou ke slasti.

    Důvodem, který nejčastěji vede k odkladu vstupu do sexuálního života, je víra. V České republice, kde je velká většina populace bez vyznání, nejde o zcela běžný případ. I mnozí věřící, kteří berou přikázání za své, „nesesmilníš“ neberou jako neporušitelné dogma. Mluví se o 4 procentech české populace, která jedinečnosti sexu propadne až v momentě, kdy nastane ona slavná svatební noc. Naopak stále narůstá množství párů, které žijí ve společné domácnosti, vychovávají spolu své děti, ale nikdy nebyli oddáni.

    Co dělat, když chce čekat pouze jeden z partnerů? Všichni jsme si vědomi, že láska hory přenáší, mnohokrát jsme si to vyzkoušeli na vlastní kůži, ale pravdou je, že sexualita nás do jisté míry ovládá. „Jestli mě máš rád/a, počkáš!“ Na kolik je toto ultimátum maskované důvěrou a hlubokou láskou férové? Pro člověka, který zcela neuznává desatero a bere sex jako přirozenou součást vztahu a jako něco blahodárného a slastného, jde o těžkou volbu a jen těžko se dělají kompromisy.

    Přečtěte si také: